Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Obilježen Dan Općine Lovas

  • 25. rujna 2020.
  • Ostalo
fullscreen Obilježen Dan Općine Lovas (1).JPG Obilježen Dan Općine Lovas (1).JPG
Obilježen Dan Općine Lovas (1).JPG
fullscreen Obilježen Dan Općine Lovas (4).JPG Obilježen Dan Općine Lovas (4).JPG
Obilježen Dan Općine Lovas (4).JPG
fullscreen Obilježen Dan Općine Lovas (5).JPG Obilježen Dan Općine Lovas (5).JPG
Obilježen Dan Općine Lovas (5).JPG
fullscreen Obilježen Dan Općine Lovas (6).JPG Obilježen Dan Općine Lovas (6).JPG
Obilježen Dan Općine Lovas (6).JPG
fullscreen Obilježen Dan Općine Lovas (7).JPG Obilježen Dan Općine Lovas (7).JPG
Obilježen Dan Općine Lovas (7).JPG
fullscreen Obilježen Dan Općine Lovas (9).JPG Obilježen Dan Općine Lovas (9).JPG
Obilježen Dan Općine Lovas (9).JPG
fullscreen Obilježen Dan Općine Lovas (10).JPG Obilježen Dan Općine Lovas (10).JPG
Obilježen Dan Općine Lovas (10).JPG
fullscreen Obilježen Dan Općine Lovas (11) Obilježen Dan Općine Lovas (11)
Obilježen Dan Općine Lovas (11)

U povodu Dana općine Lovas obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, koje su položili župan Božo Galić, u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, a ispred Vukovarsko-srijemske županije zamjenik župana Josip Dabro i savjetnik župana za branitelje Marinko Beljo.

Potom je održana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su predstavljeni realizirani projekti kao i oni se planiraju i sljedećem razdoblju, na kojem se svima nazočnima obratio izaslanik predsjednika Vlade RH i župan Galić, kao i državni tajnik Nikola Mažar, izaslanik ministra branitelja Stevo Culej, te su dodijeljene nagrade svim učenicima osnovne i srednjih škola, koji su prošlu godinu završili s odličnim uspjehom.

Nakon toga, a u sklopu projekta prekogranične suradnje FED CCNET, koji provodi Općina Lovas s partnerima iz Općine Bač i Grada Iloka, u Lovasu je otvoren Centar kompetencija, kojeg je otvorio župan Galić, a vrijednost projekta je 721.658,41 euro.

Centar kompetencija bavit će se funkcionalnom hranom, partneri u Iloku turizmom, a u općini Bač organskom proizvodnjom. Centar će služiti za provođenje projektnih aktivnosti, a prostorom se mogu koristi poduzetnici.

U Centru će se održavati obuke, a slijede programi mentorstva u kojima će sudjelovati deset osoba i deset tvrtki a  pristupiti će se osnivanju prekogranične mreže kako bi se u ovom području povezali i razmjenjivali svoja znanja i iskustva.

Župan Galić pohvalio osnivanje Centra te je rekao kako će se u Centru razvijati projekti na dobrobit županije, a načelnica Općine Lovas Tanja Cirba, navela je kako su ovakvi projekti u gospodarstvu i poljoprivredi iznimno važni s nekoliko aspekata. Centar kompetencija opremljen je vrhunskom informatičkom opremom, te uskoro počinju edukacije za male poduzetnike. To je jedan od strateških projekata Općine Lovas kako bi aktivirali i zadržali mlade obitelji na tom području.

Ispis
Vrh