Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Obavijest kandidatima o preuzimanju i uzgoju luka češnjaka

  • 25. rujna 2017.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

Obavještavaju se kandidati, krajnji korisnici OPG-ova, kako će se preuzimanje češnjaka za uzgoj i proizvodnju održati dana 28.09.2017. (četvrtak) s početkom u 16.00 sati u zgradi Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru, Županijska 9 (velika županijska vijećnica).

Tom prigodom održati će se i potpisivanje Ugovora o proizvodnji češnjaka uz potporu Vukovarsko-srijemske županije, a potpisati će se između Vukovarsko-srijemske županije, Udruge „Češnjak“ i krajnjeg korisnika OPG-a.

Obveza korisnika je posijati, odnjegovati i pobrati urod i vratiti količinu koju su zadužili, kako bi naredni urod bio dodijeljen drugim korisnicima, a ostatak obavezno ponovno posaditi. Ovo  je model  koji se do sada pokazao uspješan u proizvodnji češnjaka.

Već četvrtu godinu zaredom Vukovarsko-srijemska županija i Udruga „Češnjak“ organiziraju podjelu sadnog materijala češnjaka, čuvane sorte Cerićki ozimi. Potičući proizvodnju visoko dohodovnih kultura na OPG-ima osigurava se poslovanje poljoprivrednih domaćinstava. Vukovarsko-srijemska županija, u suradnji s Udrugom „Češnjak“, na ovaj način omogućuje kompletnu proizvodnju osiguravajući proizvođačima sadni materijal, logistiku proizvodnje, zajedničko trženje i naplatu njihovih proizvoda te se potiče udruživanje poljoprivrednih proizvođača.

U privitku je tablica sa popisom osoba koje preuzimaju češnjak.

Ispis

Priloženi dokumenti

 
Kandidati za dodjelu 25. rujna 2017. 61,62 KB
Vrh