Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Nacrt Zakona o lovstvu kao primjer koji vodi ka daljnjoj decentralizaciji, te jačanju ovlasti i nadležnosti županija kao jedinica područne (regionalne) samouprave

  • 12. srpnja 2017.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

Danas je u prostorijama Hrvatske zajednice županija održan sastanak Radne skupine za poljoprivredu i ruralni razvoj sa županijskim pročelnicima i osobama u čijem je djelokrugu lovstvo na temu razmatranje prijedloga Zakona o lovstvu.

Nakon rasprave u kojoj su sudjelovali svi nazočni sa svojim stavovima i prijedlozima, posebno je istaknuto da je ovo još jedan korak ka decentralizaciji i jačanju ovlasti županija koje ovim Zakonom dobivaju puno veće ovlasti, naravno i odgovornosti. Pohvaljeno je i da je predlagatelj zakona uočio problem oko ekspeditivnosti te prijedlogom kani sve dosadašnje nadležnosti prenijeti sa predstavničkog na izvršno tijelo županije.

Na kraju sastanka doneseni su i zaključci koji će se nakon potankoga usuglašavanja među sudionicima sastanka uputiti ministru i Ministarstvu poljoprivrede kao predlagateljima Zakona.

Nedvojbeno je ovaj prijedlog zakona snažna potvrda da županije mogu i moraju odrađivati poslove za koje su kompetentne, na prostoru i s problemima koji su njihovi. 

Ispis
Vrh