Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Na tovarničkom jesenskom festivalu pobijedila najveća bundeva od 420 kilograma

  • 06. listopada 2018.
  • Turizam i kultura
fullscreen Tovarnički jesenski festival (1).jpg Tovarnički jesenski festival (1).jpg
Tovarnički jesenski festival (1).jpg
fullscreen Tovarnički jesenski festival (2).jpg Tovarnički jesenski festival (2).jpg
Tovarnički jesenski festival (2).jpg
fullscreen Tovarnički jesenski festival (3).jpg Tovarnički jesenski festival (3).jpg
Tovarnički jesenski festival (3).jpg
fullscreen Tovarnički jesenski festival (4).jpg Tovarnički jesenski festival (4).jpg
Tovarnički jesenski festival (4).jpg
fullscreen Tovarnički jesenski festival (5).jpg Tovarnički jesenski festival (5).jpg
Tovarnički jesenski festival (5).jpg
fullscreen Tovarnički jesenski festival (6).jpg Tovarnički jesenski festival (6).jpg
Tovarnički jesenski festival (6).jpg

Na 13. po redu Tovarničkom jesenskom festivalu, koji organiziraju općina Tovarnik i Odbor za provedbu festivala, pobijedila je bundeva teška čak 420 kilograma a pobjedu je odnio Zvonimir Tišner iz Nove Subocke. 

Na tradicionalnom festivalu sudjelovalo je stotinjak izlagača, a Festival je svečano otvorio zamjenik župana Josip Dabro te se obratio sudionicima i gostima s prigodnim riječima te obišao štandove domaćih i stranih izlagača iz BiH i Srbije te gostiju iz njemačke i Mađarske.

Iza pobjednika Tišnera, drugo i treće mjesto pripalo je Ivanu Udovičiću iz Beravaca i Đorđu Vukadinoviću iz Jarka (Vojvodina) čije su bundeve imale istu težinu od 340 kilograma.

"Već godinama pokušavam uzgojiti ovakvu bundevu i tek sad sam uspio. Nije to lak posao. Morate svakodnevno bdjeti nad sadnicama i opskrbljivati ih dovoljnim količinama gnojiva i vode" - rekao je Tišner. Po njegovim riječima, divovskim je tikvama dnevno potrebno i nekoliko stotina litara vode, ovisno koliko je godina sušna.

Predsjednik Organizacijskog odbora za provedbu festivala Marinko Beljo rekao je kako festival raste iz godine u godinu kako po broju izlagača tako i po broju posjetitelja. Bundeva od 420 kilograma dobila titulu najveće, i to ne samo u Tovarniku i Hrvatskoj nego, prema dostupnim informacijama, i u široj regiji.

Sponzori Festivala su Vukovarsko-srijemska županija, Agro-Tovarnik i njihov partner Žito,  a partneri su Agro-klaster i Poljoprivredni fakultet Osijek. 

Ispis
Vrh