Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Muzej vučedolske kulture dobilo priznanje kao inovacija u turizmu godine

  • 29. listopada 2018.
  • Turizam i kultura
fullscreen Muzej vučedolske kulture dobilo priznanje kao inovacija u turizmu godine Muzej vučedolske kulture dobilo priznanje kao inovacija u turizmu godine
Muzej vučedolske kulture dobilo priznanje kao inovacija u turizmu godine

Vukovarski Muzej vučedolske kulture uvršten je među najbolje od najboljih u hrvatskom turizmu u 2018. godini. Ovo vrijedno priznanje Muzej je zaslužio kao inovacija u turizmu godine, a dodijeljena je na drugoj večeri Dana hrvatskog turizma u Hvaru. Nagradu je u ime ravnateljice Muzeja preuzela direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić.

Među top deset hrvatskog turizma 2018. svrstani su: Maškovića han iz Pakoštana, kao kulturna turistička atrakcija, Rapska fjera, kao turistički događaj godine. Frapa Rogoznica je marina godine. Najbolji restoran je Sveti Nikola iz Poreča, kamp godine je Zaton Holiday Resort, putnička agencija godine je Calvados Club Luxury Travel iz Splita, a hotel godine Esplanade Zagreb.

Uz bogati program foruma i okruglih stolova na kojima sudjeluju brojni turistički djelatnici, održan je i tradicionalni susret turističkih djelatnika kao i  predstavnika Vlade pod nazivom „Hrvatski turizam - sadašnjost i budućnost.“

Naglašeno je kako je Hrvatska u zadnje vrijeme prepoznata kao zemlja poželjna za investicije u turizmu, a Financial Times Hrvatsku svrstao među deset zemalja koje su najbolje za investiranje u turizam. Ove godine u turističkom sektoru biti će investirano oko milijardu eura, od čega 628 milijuna eura u privatni sektor. U odnosu na prošlu godinu riječ je povećanju ulaganja od 15 posto, a u odnosu na 2016. od čak 40 posto. Turizam doživljava snažan investicijski ciklus koji zapravo pomaže cijeloj zemlji i turizam čini 20 posto BDP-a naše zemlje.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković je na susretu potvrdio kako će Dani hrvatskog turizma iduće godine biti u Slavoniji.

Ispis
Vrh