Izbornik
heeader image

Ministar turizma Gari Cappelli u Vukovarsko-srijemskoj županiji

  • 10. listopada 2017.
  • Turizam i kultura
fullscreen Ministar turizma Gari Cappelli u VSŽ (1).jpg
Ministar turizma Gari Cappelli u VSŽ (1).jpg
fullscreen Ministar turizma Gari Cappelli u VSŽ (2).jpg
Ministar turizma Gari Cappelli u VSŽ (2).jpg
fullscreen Ministar turizma Gari Cappelli u VSŽ (3).jpg
Ministar turizma Gari Cappelli u VSŽ (3).jpg
fullscreen Ministar turizma Gari Cappelli u VSŽ (4).jpg
Ministar turizma Gari Cappelli u VSŽ (4).jpg
fullscreen Ministar turizma Gari Cappelli u VSŽ (5).jpg
Ministar turizma Gari Cappelli u VSŽ (5).jpg
fullscreen Ministar turizma Gari Cappelli u VSŽ (6).jpg
Ministar turizma Gari Cappelli u VSŽ (6).jpg
fullscreen Ministar turizma Gari Cappelli u VSŽ (7).jpg
Ministar turizma Gari Cappelli u VSŽ (7).jpg

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u dvodnevnoj posjeti je ministar turizma Gari Cappelli i tom prigodom primio ga je danas župan Božo Galić, u Palači Srijem u Vukovaru, te su održali radni sastanak na kojem se razgovaralo o budućem razvoju turizma na području naše županije.

Ministar Cappelli rekao je, kada je preuzeo Ministarstvo, kako njegove prve izjave nisu bile o razvoju turizma na moru već na kontinentu, te je istaknuo kako se na sastanku razgovaralo o pokretanju nekih konkretnih aktivnosti u sljedeće tri godine:

- „Razgovarali smo o prvom sastanku koji će se održati kroz sljedećih mjesec dana na kojem ćemo napraviti akcijski plan o razvoju turizma za sljedeće dvije do tri godine. Vukovarsko-srijemska županija se prijavila na jedan projekt cikloturizma kroz koji joj je dodjeljeno 350 tisuća kuna. Razvoj cikloturizma ujedno je i jedna od najbržih akcija koju možemo napraviti, a isto tako pokrenuli smo i razgovore oko kulturnog turizma u koji spada i valorizacija Vučedola. Razgovarali smo i o mogućnostima osnivanja centara kompetencija koji će se otvarati u Republici Hrvatskoj i u kojima će se školovati kadrovi u turizmu. Za ovaj projekt financijska sredstva su već osigurana od strane EU, a i župan je rekao da ima mogućnosti otvoriti i u ovoj županiji te na neki način omogućiti školovanje onih kadrova koji su potrebni ne samo na moru već i na ovim područjima. Želimo ovoj županiji dati malo turističkog štiha i dodatnog života jer ona to zaslužuje, a sve sa ciljem kako to ne bi bio samo 18. studeni nego da turizam ovdje traje 12 mjeseci u godini. Mislim da su turizam i kultura ti koji se uvijek najbrže pomiču i koji najbrže mogu postići najkvalitetnije rezultate u kraćem roku.“

Ministar Cappelli je rekao kako će uskoro nakon dva-tri sastanka, na kojem će biti Institut za turizam, Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica te suradnici iz Županije, dati konkretan akcijski plan koji će se raditi sljedeće tri godine. Razgovaralo se i o posebnom projektu – Dani hrvatskog turizma, koji se inače održava na moru, a koji će se po prvi puta održati na kontinentu i gledati će se da bude organiziran i u našoj županiji te je spomenuo:

-„To je jedan kompleksan zadatak jer će sudjelovati oko 1.200 ljudi, za koje je potrebno organizirati smještaj i sve ostalo, i trebati će oko godinu dana da to bude dobar projekt, ne samo da bude dva dana koliko inače traje već možda i tjedan dana, gdje bi bila promocija i prezentacija svega onoga što Slavonija može ponuditi. „

-Vukovarsko-srijemska županija ima dosta turističkih potencijala a brojčani pokazatelji o broju noćenja su dokaz kako se strategija turizma razvija u dobrom smjeru. - istaknuo je župan Božo Galić.

Što ste tiče povećanja dolazaka turista, prema statističkim podacima Ministarstva turizma, Vukovarsko-srijemska županija u prvih devet mjeseci ove godine bilježi 64.171 dolazaka i 105.562 noćenja što predstavlja porast od 44 posto. Osim broja noćenja domaćeg stanovništva (80.589), najveći broj noćenja ostvaruju posjetitelji iz Njemačke s povećanjem od 33 posto, Srbije 39 posto, Italije 18 posto, dok je broj gostiju iz Bosne i Hercegovine porastao za 10 posto.

Ispis