Izbornik
heeader image

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i župan Božo Galić na manifestaciji „Naše domaće, sada i ubuduće“

  • 26. ožujka 2018.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen Naše domaće, sada i ubuduće (1).jpg
Naše domaće, sada i ubuduće (1).jpg
fullscreen Naše domaće, sada i ubuduće (2).jpg
Naše domaće, sada i ubuduće (2).jpg
fullscreen Naše domaće, sada i ubuduće (3).jpg
Naše domaće, sada i ubuduće (3).jpg
fullscreen Naše domaće, sada i ubuduće (4).jpg
Naše domaće, sada i ubuduće (4).jpg
fullscreen Naše domaće, sada i ubuduće (5).jpg
Naše domaće, sada i ubuduće (5).jpg
fullscreen Naše domaće, sada i ubuduće (6).jpg
Naše domaće, sada i ubuduće (6).jpg
fullscreen Naše domaće, sada i ubuduće (7).jpg
Naše domaće, sada i ubuduće (7).jpg
fullscreen Naše domaće, sada i ubuduće (8).jpg
Naše domaće, sada i ubuduće (8).jpg
fullscreen Naše domaće, sada i ubuduće (9).jpg
Naše domaće, sada i ubuduće (9).jpg
fullscreen Naše domaće, sada i ubuduće (10).jpg
Naše domaće, sada i ubuduće (10).jpg
fullscreen Naše domaće, sada i ubuduće (11).jpg
Naše domaće, sada i ubuduće (11).jpg
fullscreen Naše domaće, sada i ubuduće (12).jpg
Naše domaće, sada i ubuduće (12).jpg
fullscreen Naše domaće, sada i ubuduće (13).jpg
Naše domaće, sada i ubuduće (13).jpg
fullscreen Naše domaće, sada i ubuduće (14).jpg
Naše domaće, sada i ubuduće (14).jpg
fullscreen Naše domaće, sada i ubuduće (15).jpg
Naše domaće, sada i ubuduće (15).jpg
fullscreen Naše domaće, sada i ubuduće (16).jpg
Naše domaće, sada i ubuduće (16).jpg
fullscreen Naše domaće, sada i ubuduće (17).jpg
Naše domaće, sada i ubuduće (17).jpg
fullscreen Naše domaće, sada i ubuduće (18).jpg
Naše domaće, sada i ubuduće (18).jpg

Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju promoviraju po hrvatskim županijama hrvatske poljoprivredne proizvode ali i novosti u Programu ruralnog razvoja.

U okviru navedenih aktivnosti danas je u Vukovaru održana šesta u nizu manifestacija „NAŠE DOMAĆE, SADA I UBUDUĆE“, tijekom koje je održana radionica na kojoj su predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za PRR informirali poljoprivrednike kako do EU novca za ruralni razvoj: za opremanje farmi, izgradnju pogona, osiguranje usjeva, ali i za zelenu poljoprivredu – što bi omogućilo poljoprivrednicima dodatni izvor zarade.

Tom prilikom zainteresirani OPG-ovi su se prijavili za sudjelovanje na radionicama gdje su saznali više o aktualnim mjerama Programa ruralnog razvoja te apliciranju za iskorištavanje sredstava iz istog, kao i novosti u Zakonu o poljoprivrednom zemljištu. 

Nakon radionice, na radnom ručku kojem je nazočio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, zajedno sa županom Božom Galićem i brojnim gostima, predstavljeni su domaći proizvodi s oznakama Hrvatske poljoprivredne agencije koje su zajednički kušali: meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja kao i naše autohtone proizvode zaštićene u EU.

Edukacijom i samih građana proizvodi OPG-ova su traženiji, povećala se i njihova on-line prodaja, hotelijeri uključuju domaće proizvode u svoju ponudu, raste interes za ruralni turizam, građani pažljivije čitaju deklaracije na proizvodima koje kupuju, poljoprivrednici iskazuju veći interes za HPA označavanje svojih proizvoda.

Obilazeći štandove, s proizvođačima je razgovarao ministar Tolušić te je na predstavljanju rekao:  “Nemojte mi više nikada kukati da nešto uvozimo. Uvozimo puno toga, a za to smo sve sami krivi. Znači, hoćemo kupovati mlijeko s hrvatskih farmi. U redu, ali onda naš mljekar mora kupovati meso s hrvatskih farmi, a ako želimo da naš proizvođač meda prodaje svoj med u Hrvatskoj onda i on mora kupovati kruh s hrvatskim farmi ili brašno s hrvatskih polja. Dakle, mi smo ti koji možemo diktirati potrošačke trendove.”

Župan  Galić je nazočio radionici a u svojem govoru na predstavljanju hrvatskih poljoprivrednih proizvoda istaknuo: “Hvale su vrijedne ovakve kampanje kao što je ova na kojoj se daje mogućnost našim OPG-ovima da predstave ono najbolje što imaju, a imaju puno toga. Na putu uspjeha mi im želimo biti podrška. Zato smo nedavno i osnovali Agro-klaster u koji pozivamo da se udruže proizvođači jer svima nam je zajednički cilj da na domaćem stolu vidimo domaću hranu.”

Ispis
Vrh