Izbornik
heeader image

Međunarodna konferencija hrvatskih i japanskih znanstvenika

  • 17. rujna 2018.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj, Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen Međunarodna konferencija hrvatskih i japanskih znanstvenika (1).png
Međunarodna konferencija hrvatskih i japanskih znanstvenika (1).png
www.cekom.hr
fullscreen Međunarodna konferencija hrvatskih i japanskih znanstvenika (2).png
Međunarodna konferencija hrvatskih i japanskih znanstvenika (2).png
www.cekom.hr
fullscreen Međunarodna konferencija hrvatskih i japanskih znanstvenika (3).png
Međunarodna konferencija hrvatskih i japanskih znanstvenika (3).png
www.cekom.hr
fullscreen Međunarodna konferencija hrvatskih i japanskih znanstvenika (4).jpg
Međunarodna konferencija hrvatskih i japanskih znanstvenika (4).jpg
www.cekom.hr

U suorganizaciji Centra kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj iz Vinkovaca, Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST, Vukovarsko-srijemske županije i uz sponzorstvo Hrvatskih šuma UŠP Vinkovci i Tvrtke Spačve d.d. danas je u Lovačkom domu Kunjevci održan prvi dan II. Međunarodne konferencije hrvatskih i japanskih znanstvenika s temom „Održivi razvoj DANAS“.

Konferenciji je nazočio zamjenik župana Josip Dabro a svojim dolaskom uveličali su i zamjenik veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj, Kazumasa Miyazaki, voditelj Hrvatske šume d.o.o.- Uprava šuma Vinkovci Damir Dekanić i predsjednica HGK Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković te drugi uzvanici.

Na konferenciji su uz hrvatske znanstvenike sudjelovali i gosti iz Japana - predstavnici Ekonomskih fakulteta sa sveučilišta Wakayama i Kansai te predstavnici Pravnog fakulteta sa Sveučilišta Kyoto Sangyo.

Tema prvog dana konferencije je bila održivi razvoj šumarstva i drvne industrije, u okviru koje je naglašen gospodarski, društveni i ekološki aspekt. Nakon radnog dijela konferencije, organiziran je posjet tvrtki Spačva d.d.

I ova je konferencija dio aktivnosti Centra kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj u okviru intenziviranja međunarodne suradnje i spajanja gospodarstva sa znanosti kako bi se vrijedni resursi Vukovarsko-srijemske županije koristili na pametan i održiv način u cilju proizvodnje proizvoda visoke dodane vrijednosti i visokog stupnja finalizacije za povećanje izvoza, prihoda i otvaranje novih radnih mjesta.

Glavni organizator trodnevne konferencije koja će se 18. i 19. rujna nastaviti u Osijeku je osječki PANON institut.

Ispis
Vrh