Izbornik
heeader image

Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka

  • 16. ožujka 2018.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka (1).jpg
Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka (1).jpg
fullscreen Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka (2).jpg
Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka (2).jpg
fullscreen Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka (3).jpg
Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka (3).jpg
fullscreen Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka (4).jpg
Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka (4).jpg

U okviru  15. Pčelarskih dana – međunarodnog pčelarskog sajma opreme i pčelinjih proizvoda održan je Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka.

Medni doručak organizirali su Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Hrvatski pčelarski savez s ciljem promocije domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a koji je označen zaštićenim znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka. Zamjenik ravnatelja HPA, Ivica Vranić predstavio je dobrovoljni sustav označavanja meda Znakom Med hrvatskih pčelinjaka te važnost promocije meda proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima.

Doručku su prisustvovali zamjenik župana Josip Dabro, izaslanik Hrvatskog pčelarskog saveza Stanko Čuljak, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu  Andrija Matić te gradonačelnik grada Vinkovci Ivan Bosančić.  

Posebni gosti bili su učenici 4. razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića Vinkovci kojima je poslužen medni doručak s hrvatskih pčelinjaka pripremljen od meda i ostalih domaćih proizvoda proizvedenih na hrvatskim farmama i poljima, a koji nose neki od Znakova Hrvatske poljoprivredne agencije: Mlijeko hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Brašno hrvatskih farmi.

Ispis
Vrh