Izbornik
heeader image

LENA – četvrta grupa edukacija za uzgajivače crne Slavonske svinje

  • 19. rujna 2018.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj, Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen LENA – četvrta grupa edukacija za uzgajivače crne Slavonske svinje (1).jpg
LENA – četvrta grupa edukacija za uzgajivače crne Slavonske svinje (1).jpg
fullscreen LENA – četvrta grupa edukacija za uzgajivače crne Slavonske svinje (2).jpg
LENA – četvrta grupa edukacija za uzgajivače crne Slavonske svinje (2).jpg
fullscreen LENA – četvrta grupa edukacija za uzgajivače crne Slavonske svinje (3).jpg
LENA – četvrta grupa edukacija za uzgajivače crne Slavonske svinje (3).jpg

U okviru provedbe projekta LENA (Lokalno gospodarstvo i očuvanje prirode u Podunavlju) započela je četvrta ujedno i posljednja grupa besplatnih edukacija za uzgajivače i potencijalne uzgajivače crne Slavonske svinje – fajferice. Edukacije su, uz izrađenu studijsku analizu za uzgoj crne Slavonske svinje, jedna od glavnih aktivnosti Vukovarsko-srijemske županije čije je pilot područje u ovom projektu promocija fajferice.

Uvodno predavanja o samom projektu i projektnim ciljevima je održao voditelj projekta LENA Ivan Domac. Na prvom uvodnom predavanju su gostovali i partneri iz Dunav Soje koje su predstavljali Jovana Đisalov, voditeljica projekta LENA i Milica Bajić te su ujedno prisutne upoznale s njihovim poslom i postupkom dobivanja Dunav Soja i bez GMO certifikata.

Stručne edukacije provodi profesor s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku Vladimir Margeta. Ove edukacije se provode s ciljem ujednačavanja proizvodnih uvjeta – selekcija svinja, hranidba, objekti, prerada u visoko vrijedne tradicionalne proizvode, upravljanje farmom, marketing.

Projekt LENA (Lokalno gospodarstvo i očuvanje prirode u Podunavlju) je financiran iz Interreg Dunavskog transnacionalnog programa i u njemu Vukovarsko-srijemska županija sudjeluje s 13 partnera (+ 4 pridružena partnera) iz još 8 podunavskih zemalja. Projekt se bavi zaštitom prirode u području Dunava, posebnu u području koje pripada ekološkoj mreži Natura 2000.

Ispis
Vrh