Veličina teksta:

Konferencija za medije 27. Festivala glumca

• 28. kolovoza 2020.
  • Turizam i kultura
fullscreen Konferencija za medije 27. Festivala glumca (1).jpg Konferencija za medije 27. Festivala glumca (1).jpg
Konferencija za medije 27. Festivala glumca (1).jpg
fullscreen Konferencija za medije 27. Festivala glumca (2).jpg Konferencija za medije 27. Festivala glumca (2).jpg
Konferencija za medije 27. Festivala glumca (2).jpg
fullscreen Konferencija za medije 27. Festivala glumca (3).jpg Konferencija za medije 27. Festivala glumca (3).jpg
Konferencija za medije 27. Festivala glumca (3).jpg
fullscreen Konferencija za medije 27. Festivala glumca (4).jpg Konferencija za medije 27. Festivala glumca (4).jpg
Konferencija za medije 27. Festivala glumca (4).jpg
fullscreen Konferencija za medije 27. Festivala glumca (5).jpg Konferencija za medije 27. Festivala glumca (5).jpg
Konferencija za medije 27. Festivala glumca (5).jpg
fullscreen Konferencija za medije 27. Festivala glumca (6).jpg Konferencija za medije 27. Festivala glumca (6).jpg
Konferencija za medije 27. Festivala glumca (6).jpg
fullscreen Konferencija za medije 27. Festivala glumca (7).jpg Konferencija za medije 27. Festivala glumca (7).jpg
Konferencija za medije 27. Festivala glumca (7).jpg

Na konferenciji za medije 27. Festivala glumca održane u kazališnoj kavani Kavkaz u Zagrebu, predstavljene su izabrane predstave, najavljeni su popratni programi te raspored predstava i članovi ocjenjivačkog suda.

Ovogodišnji, 27. po redu, Festival glumca održat će se od 5. do 13. rujna u svih pet gradova Vukovarsko-srijemske županije: Iloku, Otoku,  Vinkovcima, Vukovaru i Županji, a ovogodišnji grad domaćin Festivala je Grad Vukovar.

Na programu će biti 14 kazališnih predstava, koje je izabrao ovogodišnji izbornik 27. Festivala glumca, glumac i član zagrebačkog Gradskog kazališta "Komedija" Nedim Prohić, a domaćin festivala ove godine je umirovljeni glumac i ravnatelj Gradskog kazališta "Komedija", Niko Pavlović.

Članovi ocjenjivačkog suda koji će pratiti predstave i na kraju festivala proglasiti te nagraditi najbolje: glumice i glumce kao i predstave, biti će: umirovljena glumica, nacionalna prvakinja HNK-a u Zagrebu Branka Cvitković, glumac HNK-a u Osijeku Miroslav Čabraja, te glumica Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika Srđana Šimunović.

Organizatori Festivala glumca su Umjetnička agencija Asser Savus te Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, uz potporu Ministarstva kulture i Vukovarsko-srijemske županije te 5 gradova  županije.

Svečanost otvorenja biti će  u subotu, 5. rujna, u 18:00 sati u Hrvatskom domu u Vukovaru, a nakon svečanog programa otvorenja, Festival će započeti komedijom "Dekorater" Kazališta Lecirum iz Zagreba.

Konferenciji za medije nazočila je pročelnica za turizam i kulturu Marija Budimir.

Vrh