Izbornik
heeader image

Konferencija „Učinkovita regija – Prekogranična suradnja u pograničnom području Hrvatske/Srbije/Mađarske – stanje i perspektive“

  • 16. travnja 2018.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Konferencija - Učinkovita regija  (1).jpg
Konferencija - Učinkovita regija (1).jpg
fullscreen Konferencija - Učinkovita regija  (2).jpg
Konferencija - Učinkovita regija (2).jpg
fullscreen Konferencija - Učinkovita regija  (3).jpg
Konferencija - Učinkovita regija (3).jpg
fullscreen Konferencija - Učinkovita regija  (4).jpg
Konferencija - Učinkovita regija (4).jpg

U organizaciji Europskog doma Vukovar u prostorijama gradskog muzeja u Vukovaru održana je konferencija „Učinkovita regija – Prekogranična suradnja u pograničnom području Hrvatske/Srbije/Mađarske – stanje i perspektive“. Konferenciju je otvorila i uputila pozdravne riječi direktorica Europskog doma Vukovar Dijana Antunović Lazić.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije i u ime župana je prisutne pozdravila pročelnica UO za gospodarstvo i regionalni razvoj Zrinka Čobanković. Ciljeve konferencije, kao i projekt „Unfolding the Danube Hub“ je predstavio direktor Europa Zentrum Baden-Wurttemberg Florian Setzen.

Potencijale i izazove prekogranične suradnje između Njemačke, Francuske i Švicarske je predstavila ispred Euro-Insititut Kehl Margot Bonnafous. Na konferenciji je održana i panel rasprava na temu „Kako postići učinkovitu prekograničnu suradnju u regiji?“ gdje su sudionici mogli čuti o mogućnostima prekogranične suradnje u ovom području. Predstavnici Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije i Razvojne agencije Vukovara su predstavili svoja iskustva i projekte u prekograničnoj suradnji.

Vukovarsko-srijemska županija, te gradovi i općine iz VSŽ su u pitanju prekogranične suradnje aktivni od 2009. godine što dovoljno govori da su prepoznali važnost i mogućnosti ovog oblika suradnje.

Uz pročelnicu Čobanković konferenciji je nazočio i voditelj projekta LENA Ivan Domac.

Ispis