Izbornik
heeader image

Jesu li mladi dovoljno informirani o Europskoj uniji

  • 15. travnja 2019.
  • Ured župana
fullscreen Jesu li mladi dovoljno informirani o Europskoj uniji (1).jpg
Jesu li mladi dovoljno informirani o Europskoj uniji (1).jpg
fullscreen Jesu li mladi dovoljno informirani o Europskoj uniji (2).jpg
Jesu li mladi dovoljno informirani o Europskoj uniji (2).jpg
fullscreen Jesu li mladi dovoljno informirani o Europskoj uniji (3).jpg
Jesu li mladi dovoljno informirani o Europskoj uniji (3).jpg
fullscreen Jesu li mladi dovoljno informirani o Europskoj uniji (4).jpg
Jesu li mladi dovoljno informirani o Europskoj uniji (4).jpg

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima, održan je Okrugli stol na kojem je sudjelovao zamjenik župana Josip Dabro, zajedno s gradonačelnikom grada Vinkovaca Ivanom Bosančićem i učenicima svih šest vinkovačkih srednjih škola.

Na Okruglom stolu raspravljalo se o sljedećim temama: Jesu li nam mladi dovoljno informirani o Europskoj uniji, kako promijeniti svijest mladih o važnosti izlaska na izbore, odgaja li obrazovni sustav aktivne građane, što misle o kvaliteti svoga obrazovanja, sportu i općenito životu mladih u Vukovarsko-srijemskoj županiji, te što bi željeti promijeniti u mjestu ili gradu u kojem žive?

Ono što nas sve u zadnje vrijeme zaokuplja su skori izbori za EU. Nakon što je Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj prošle godine počeo sa informiranjem građana u kampanji "ovaj put glasam" , u nju su se uključili i učenici vinkovačkih škola, od kojih su pojedini od njih postali predstavnici Europskog parlamenta u svojoj školi, a kampanju su provodili u društvenim, kulturnim, obrazovnim i ostalim institucijama županije.

Zamjenik Dabro je tom prilikom rekao: -„Bilo je poučno i nadasve zanimljivo. Postalo je jasno koliko puno dobrih stvari možemo popraviti i napraviti kada otvoreno progovorimo jedni drugima. Vjerujem kako ovo neće biti naš jedini susret. I ono što me posebno raduje je spoznaja da su mladi svjesni važnosti sudjelovanja u političkim i demokratskim procesima, a ovakvi susreti su prilika da mlade podržimo, motiviramo i aktiviramo, jer oni su budući punopravni i odgovorni članovi društva.“

Ispis
Vrh