Izbornik
heeader image

Jačanje pregovaračke pozicije hrvatskog seljaka

  • 11. siječnja 2018.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen Jačanje pregovaračke pozicije hrvatskog seljaka (1).JPG
Jačanje pregovaračke pozicije hrvatskog seljaka (1).JPG
fullscreen Jačanje pregovaračke pozicije hrvatskog seljaka (2).JPG
Jačanje pregovaračke pozicije hrvatskog seljaka (2).JPG
fullscreen Jačanje pregovaračke pozicije hrvatskog seljaka (3).JPG
Jačanje pregovaračke pozicije hrvatskog seljaka (3).JPG
fullscreen Jačanje pregovaračke pozicije hrvatskog seljaka (4).JPG
Jačanje pregovaračke pozicije hrvatskog seljaka (4).JPG
fullscreen Jačanje pregovaračke pozicije hrvatskog seljaka (5).JPG
Jačanje pregovaračke pozicije hrvatskog seljaka (5).JPG
fullscreen Jačanje pregovaračke pozicije hrvatskog seljaka (6).JPG
Jačanje pregovaračke pozicije hrvatskog seljaka (6).JPG

Vukovarsko-srijemska županija maksimalno pomaže primarnim poljoprivrednim proizvođačima kod osnivanja Proizvođačkih organizacija držeći da je za opstanak hrvatskoga sela presudno važno osnažiti pregovaračku poziciju hrvatskoga seljaka: prema javnim vlastima, prema kupcima i dobavljačima te prema izvorima financiranja.

Valja naglasiti da je Proizvođačka organizacija PZ Slavonski svinjogojac, koju su osnovali svinjogojci naše i susjednih Brodsko-posavske te Osječko-baranjske županije, 28. prosinca 2017. dobila Odluku APPRRR o dodjeli sredstava u iznosu 3.779.650,00 kuna za petogodišnje razdoblje provedbe svoga Poslovnoga plana, a sve kao uspješno kandidiranje na Mjeru 9. Programa ruralnoga razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020.

Ova proizvođačka organizacija na samom početku pokazuje prve rezultate i ohrabruje da svi zajedno ustrajno i zauzeto rade i na osnivanju drugih Proizvođačkih organizacija. Proizvođači govedine iz već spomenutih triju županija upravo prikupljaju zadnje dokumente pa se i njihova uspješna kandidatura očekuje na narednom natječaju.

Kako postoji raspoloženje za osnivanje i drugih Proizvođačkih organizacija, ili pridruživanje postojećim, kao i potreba spoznaje postignuća drugih organizacija, pročelnik Upravnoga odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Andrija Matić i voditelj PO Slavonski svinjogojac Dario Periškić bili su sudionici redovite godišnje skupštine Proizvođačke organizacije Posavina i Moslavina koju su osnovali proizvođači žitarica iz Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije.

Tom prigodom sudionici skupštine upoznati su s organizacijskim modelom, poslovnim planovima i nakanama tamošnjih proizvođača žitarica, a kako su skupštini nazočili i zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak bila je to prigoda i za upoznavanje s aktualnostima vezanim uz novi zakonodavni poljoprivredni paket.

Ispis
Vrh