Izbornik
heeader image

Izaslanik predsjednice Republike Hrvatske župan Božo Galić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Iloka

  • 22. listopada 2018.
  • Ured župana
fullscreen Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka (1).jpg
Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka (1).jpg
fullscreen Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka (2).jpg
Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka (2).jpg
fullscreen Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka (3).jpg
Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka (3).jpg

U povodu Dana grada, koji građani Iloka, najistočnijega hrvatskoga grada, obilježavaju 23. listopada, na blagan Sv. Ivana Kapistrana, u danas je u Iloku održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

Predsjednica Gradskog vijeća Dubravke Tomšik otvarajući sjednicu i pozdravljajući sve nazočne istaknula je- “Želimo vjerovati da nismo zaboravljeni i da su pred Ilokom i Iločanima bolji dani”.

U svom govoru gradonačelnica Iloka Marina Budimir istaknula je kako su Iločani zaslužili da žive bolje te se nada kako će projekti gradskih vlasti dobiti potporu na državnoj i županijskoj razini.

U ime predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, Dan grada Iločanima je čestitao vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, koji je rekao kako je Iloku potrebna maksimalna potpora svih razina vlasti. Kao posebno važan projekt za Ilok, istaknuo je brzu cestu koja bi taj grad povezala s autocestom A3 kod Lipovca odnosno važnost strateškog projekta Srijemska granična transvezala Ilok-Lipovac-Strošinci-Gunja. Nema razvoja gospodarstva, poljoprivrede i turizma ako nema sigurnosti i dobre cestovne infrastrukture.

Također je naveo kako je u Razvojnom sporazum za područje Slavonije, Baranje i Srijema kojim se osiguravaju sredstva za provedbu 29 strateških razvojnih projekata a koji je potpisan 20.07.2018. u Vinkovcima, od sedam projekata koji se odnose na Vukovarsko-srijemsku županiju, uvršetn i projekt rekonstrukcija zidina, zgrade Žitnice, Podrumareve kuće i Franjevačkog samostana u Iloku. Ukupna vrijednost projekta je 56 milijuna kuna.

Na svečanoj sjednici nazočio je i zamjenik župana Damir Barna.

Plaketa Grada Iloka uz medalju za izniman doprinos u obrani suvereniteta Republike Hrvatske i grada Iloka te provedene pregovore kojima su spašeni ljudski životi dodijeljena je zapovjedniku obrane Mati Brletiću te Matici slovačkoj u Iloku za izniman doprinos i aktivnosti u očuvanju i njegovanju slovačke kulturne baštine. Uručene su i zahvalnice Grada Iloka, a primili su ih Vladimir Kakučki, Slavko Sabljak i Stjepan Klučik.

Ispis
Vrh