Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Info radionice Mjere 6

  • 17. veljače 2017.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen Info radionice Mjere 6 (1).jpg Info radionice Mjere 6 (1).jpg
Info radionice Mjere 6 (1).jpg
fullscreen Info radionice Mjere 6 (2).jpg Info radionice Mjere 6 (2).jpg
Info radionice Mjere 6 (2).jpg
fullscreen Info radionice Mjere 6 (3).jpg Info radionice Mjere 6 (3).jpg
Info radionice Mjere 6 (3).jpg
fullscreen Info radionice Mjere 6 (4).jpg Info radionice Mjere 6 (4).jpg
Info radionice Mjere 6 (4).jpg
fullscreen Info radionice Mjere 6 (5).jpg Info radionice Mjere 6 (5).jpg
Info radionice Mjere 6 (5).jpg
fullscreen Info radionice Mjere 6 (6).jpg Info radionice Mjere 6 (6).jpg
Info radionice Mjere 6 (6).jpg
fullscreen Info radionice Mjere 6 (7).jpg Info radionice Mjere 6 (7).jpg
Info radionice Mjere 6 (7).jpg
fullscreen Info radionice Mjere 6 (8).jpg Info radionice Mjere 6 (8).jpg
Info radionice Mjere 6 (8).jpg
fullscreen Info radionice Mjere 6 (9).jpg Info radionice Mjere 6 (9).jpg
Info radionice Mjere 6 (9).jpg
fullscreen Info radionice Mjere 6 (10).jpg Info radionice Mjere 6 (10).jpg
Info radionice Mjere 6 (10).jpg
fullscreen Info radionice Mjere 6 (11).jpg Info radionice Mjere 6 (11).jpg
Info radionice Mjere 6 (11).jpg

Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj nakon provedene ankete s postojećim korisnicima Mjere 6 Vukovarsko-srijemske županije (operacije 6.1.1 za mlade poljoprivrednike i 6.3.1. za male poljoprivrednike) završio je s održavanjem info radionica spomenute mjere. 

Zamisao pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Andrije Matića bila je obilazak svih općina i gradova naše Županije kako bi svi potencijalni korisnici dobili informacije o aktualnim i najavljenim natječajima.

Obilazak terena započeo je 9. siječnja 2017. u Starim Jankovcima, a završio u Iloku 25. siječnja 2017., te je tako pokrivena cijela Županija, a radionice održane su u 31 općini/gradu.

Prezentaciju Mjere 6 vodili su vježbenici Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Marko Lončar i Josip Franić koji su uz Savjetodavnu službu, Agenciju za razvoj Hrast, te LAG-ove s područja Vukovarsko-srijemske županije (LAG Bosutski niz, LAG Srijem, LAG Šumanovci) informirali poljoprivrednike i sve zainteresirane za navedenu mjeru.

Na radionicama, nazočni su, između ostalog, uz informacije o potporama ruralnog razvoja i podatcima iz provedene ankete mogli vidjeti i kako se računa ekonomska veličina gospodarstva odnosno zadovoljava li njihovo gospodarstvo uvjete koji su potrebni da bi se kandidirali za Mjeru 6.

U sklopu prezentacije koja je trajala cca. 60 - 90 min. sudjelovali su i primjeri dobre prakse odnosno korisnici koji su na prvom natječaju povukli sredstva iz navedene mjere, te su podjelili svoja iskustva. Odaziv na info radionice je bio velik što govore i potpisne liste sa sveukupnim brojem od 715 nazočnih od kojih je bilo 526 poljoprivrednika, a u logistici i obradi podataka sudjelovao je cijeli Odjel.

Sa željom da učinimo dostupnim sve najnovije informacije krajnjem korisniku, ovakav pristup radionica pokazao se korisnim zbog zaokruženog procesa informiranja od strane Županije, Savjetodavne službe, LAG-ova te Agencije za razvoj Hrast dok svaki potencijalni (ili već postojeći) korisnik je dobio odgovore na pitanja koja ga zanimaju.

Ispis
Vrh