Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

"IN MEMORIRAM" - Obilježena 29. obljetnica za 97 policajaca poginulih i nestalih u domovinskom ratu

  • 13. listopada 2020.
  • Hrvatski branitelji
fullscreen IN MEMORIRAM (1).jpg IN MEMORIRAM (1).jpg
IN MEMORIRAM (1).jpg
http://press032.com/
fullscreen IN MEMORIRAM (2).jpg IN MEMORIRAM (2).jpg
IN MEMORIRAM (2).jpg
https://.hrt.hr
fullscreen IN MEMORIRAM (3).jpg IN MEMORIRAM (3).jpg
IN MEMORIRAM (3).jpg
http://hrv.hr/
fullscreen IN MEMORIRAM (4).jpg IN MEMORIRAM (4).jpg
IN MEMORIRAM (4).jpg
https://.hrt.hr
fullscreen IN MEMORIRAM (5).jpg IN MEMORIRAM (5).jpg
IN MEMORIRAM (5).jpg
fullscreen IN MEMORIRAM (6).jpg IN MEMORIRAM (6).jpg
IN MEMORIRAM (6).jpg
fullscreen IN MEMORIRAM (7).jpg IN MEMORIRAM (7).jpg
IN MEMORIRAM (7).jpg
fullscreen IN MEMORIRAM (8).jpg IN MEMORIRAM (8).jpg
IN MEMORIRAM (8).jpg

Komemrotivnim skupom pod nazivom „Svijeće zahvale za naš korak slobodni“, a ispred zgrade Općinskog i Županijskog suda u Vukovaru, kod spomen obilježja postavljenog u spomen na 97 poginulih i nestalih policajaca u obrani Vukovara, sinoć su upaljene i položene svijeće.

Upaljene svijeće položili su župan Božo Galić, državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Irena Petrijevčanin Vuksanović, zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša, gradonačelnik Vukovara te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Na spomeniku, koji se nalazi točno na mjestu nekadašnje, u ratu srušene Policijske uprave Vukovar, ispisana su imena 97 policajaca poginulih i nestalih 1991. godine u obrani Vukovara, od kojih je svoje živote položio 61 policajac iz PU vukovarsko-srijemske, 15 iz PU varaždinske, 11 iz PU međimurske, šestorica iz PU brodsko-posavske i četvorica iz Antiterorističke jedinice Lučko.

Prije komemoracije, na ulazu u naselje Marinci, iz pravca Nuštra, upaljene su svijeće u znak sjećanja na sve stradale policajce, budući se na današnji dan 1991.godine pokušao izvršiti proboj hrvatskih snaga policije prema tada okupiranom Vukovaru, na pravcu Nuštar - Marinci - Bogdanovci, a smrtno su stradala 3 pripadnika ATJ Lučko, 3 pripadnika SJP Slavonski Brod i 4 pripadnika Zbora narodne garde,te su ukupno ranjena 44 hrvatska branitelja.

Ispis
Vrh