Izbornik
heeader image

Implementacijska radionica u sklopu 2. poziva transnacionalnog programa suradnje Interreg DUNAV 2014.-2020.

  • 30. listopada 2018.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Implementacijska radionica (1).jpg
Implementacijska radionica (1).jpg
fullscreen Implementacijska radionica (2).jpg
Implementacijska radionica (2).jpg
fullscreen Implementacijska radionica (3).jpg
Implementacijska radionica (3).jpg
fullscreen Implementacijska radionica (4).jpg
Implementacijska radionica (4).jpg

U organizaciji Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske (ARR) u maloj županijskoj vijećnici u Vukovaru je održana implementacijska radionica u sklopu 2. poziva transnacionalnog programa suradnje Interreg DUNAV 2014.-2020., čiji su odobreni projekti započeli sa svojom provedbom. Program Dunav se nadovezuje na makroregionalnu strategiju Europske unije za Dunavsku regiju (EUSDR) te radi na rješavanju zajedničkih izazova i potreba u pojedinim područjima gdje se očekuje da će transnacionalna suradnja ostvariti konkretne rezultate. ARR ima ulogu kontrolnog tijela na ovom programu, a radionica  je bila namijenjena prvenstveno vodećim i projektnim partnerima.

Glavna svrha radionice je bio detaljan uvid u proces izvještavanja i pripremu popratne izvještajne dokumentacije, te sprječavanje nepravilnosti i prijevara. Također, tijekom radionice su prezentirane i Smjernice o prihvatljivosti troškova za hrvatske projektne partnere. Sudionici su i kroz nekoliko raznih vježbi na konkretnim primjerima naučili kako pravilno izvještavati o napretku projekta. Radionicu su ispred ARR-a održali: Andrijana Jurin Vidović, voditeljica Službe za transnacionalne i međuregionalne programe suradnje, Marija Magaš Balić i Anđela Tadić, Kontrolno tijelo, te Joško Mislav Međeral, Služba za kontrolu kvalitete i tehničku pomoć.

Na radionici su ispred Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj sudjelovali Helena Valentić i Ivan Domac, voditelji projekata DANUrB i LENA.

Ispis
Vrh