Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Implementacijska radionica u sklopu 2. poziva transnacionalnog programa suradnje Interreg DUNAV 2014.-2020.

  • 30. listopada 2018.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Implementacijska radionica (1).jpg Implementacijska radionica (1).jpg
Implementacijska radionica (1).jpg
fullscreen Implementacijska radionica (2).jpg Implementacijska radionica (2).jpg
Implementacijska radionica (2).jpg
fullscreen Implementacijska radionica (3).jpg Implementacijska radionica (3).jpg
Implementacijska radionica (3).jpg
fullscreen Implementacijska radionica (4).jpg Implementacijska radionica (4).jpg
Implementacijska radionica (4).jpg

U organizaciji Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske (ARR) u maloj županijskoj vijećnici u Vukovaru je održana implementacijska radionica u sklopu 2. poziva transnacionalnog programa suradnje Interreg DUNAV 2014.-2020., čiji su odobreni projekti započeli sa svojom provedbom. Program Dunav se nadovezuje na makroregionalnu strategiju Europske unije za Dunavsku regiju (EUSDR) te radi na rješavanju zajedničkih izazova i potreba u pojedinim područjima gdje se očekuje da će transnacionalna suradnja ostvariti konkretne rezultate. ARR ima ulogu kontrolnog tijela na ovom programu, a radionica  je bila namijenjena prvenstveno vodećim i projektnim partnerima.

Glavna svrha radionice je bio detaljan uvid u proces izvještavanja i pripremu popratne izvještajne dokumentacije, te sprječavanje nepravilnosti i prijevara. Također, tijekom radionice su prezentirane i Smjernice o prihvatljivosti troškova za hrvatske projektne partnere. Sudionici su i kroz nekoliko raznih vježbi na konkretnim primjerima naučili kako pravilno izvještavati o napretku projekta. Radionicu su ispred ARR-a održali: Andrijana Jurin Vidović, voditeljica Službe za transnacionalne i međuregionalne programe suradnje, Marija Magaš Balić i Anđela Tadić, Kontrolno tijelo, te Joško Mislav Međeral, Služba za kontrolu kvalitete i tehničku pomoć.

Na radionici su ispred Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj sudjelovali Helena Valentić i Ivan Domac, voditelji projekata DANUrB i LENA.

Ispis
Vrh