Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

II. Revijalna smotra slavonskog radnog ruha „U Otoku moba“

  • 09. srpnja 2011.
  • Ured župana, Obrazovanje

U Otoku je u organizaciji Udruge ''Josip Kosor'', održana „II. Revijalna smotra slavonskog radnog ruha u Otoku moba'', u okviru Otočkog proljeća.

 

Organizatori su željeli da se u okviru smotre, kojoj je cilj očuvanje slavonskog narodnog ruha, okupi što više predstavnika pojedinih KUD-ova s područja slavonskih županija i da zajedničkim snagama obnove radne običaje i ruho.

Prosudbena komisija koju su činile : Ljubica Gligorević, muzejska savjetnica Gradskog muzeja Vinkovci, Ana Wild , kustosica Etnografskog odjela Muzeja Slavonije u Osijeku, Martina Mišetić, studentica etnologije, kulturne antropologije te češkog jezika i književnosti,  imale su težak zadatak kako bi odabrali najboljeg momka, snašu, te djevojku koji su se najbolje predstavili i nosili ruho.

Najbolji momak na Revijalnoj smotri slavonskog ruha ''U Otoku moba'' je čobanin Vinko Babić iz Gradišta, koji je za nagradu dobio brenovanu vestu. Najbolja snaša ovogodišnje smotre je Marina Arambašić iz Brođanaca, dok je za najbolju djevojka izabrana Ivana Vukašinović-Andrina iz Semeljaca, koje su za nagradu dobile mali dukat.

Svi sudionici smotre dobili su Otočki suvenir-Suvaru koju je poklonio Grad Otok.

U ime vukovarsko srijemskog župana manifestaciji je nazočio zamjenik župana Mato Golubičić.

U kulturno-umjetničkom programu nastupila je gošća iz Sombora Marija Šeremešić, Kulturni centar ''Gatalinka''Vinkovci , članice Zbora mladih ''Gracije'', te Muška pjevačka skupina iz Velike Kopanice.

Ispis
Vrh