Izbornik
heeader image

Hrvatske šume obnovit će nekadašnju zgradu vinkovačkog PIK-a

  • 07. srpnja 2017.
  • Ostalo
fullscreen Hrvatske šume obnovit će nekadašnju zgradu vinkovačkog PIK-a
Hrvatske šume obnovit će nekadašnju zgradu vinkovačkog PIK-a
foto: Đuro Karalić

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić je u pratnji vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića i gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića obišao danas  nekadašnju zgradu vinkovačkog PIK-a, koja se od 2007. godine nalazi u vlasništvu u Hrvatskih šuma, te koju  planiraju obnoviti, a svih 5.800 četvornih metara prostora u zgradi dat će u najam

„Do 2012. godine u ovu je zgradu uloženo 22 milijuna kuna i nije mi jasno zašto se s obnovom stalo. Ova zgrada mora biti stavljena u funkciju i mi ćemo u 2018. godini krenuti u njezinu obnovu. Cilj nam je zgradu dati u najam. Hrvatske se šume moraju ponašati na društveno odgovoran način i to ćemo i učiniti kroz obnovu ove zgrade. – rekao je predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Jakupčić.

Župan Božo Galić izrazio je zadovoljstvo namjerom Hrvatskih šuma da obnovi bivšu PIK-ovu zgradu i rekao je kako očito novi ljudi donose i nova razmišljanja pa u tom smjeru ide i namjera Hrvatskih šuma da obnove nekadašnju upravnu zgradu vinkvoačkog PIK-a.

Takođe je dodao kako misli da polako dolazi do decentralizacije u Hrvatskoj pa možda jednog dana u ovoj zgradi bude i uprava Hrvatskih šuma. - poručio je Galić.

„Grad Vinkovci je zainteresiran da  u ovoj zgradi smještaj nađu gradske i državne institucije koje su danas u Vinkovcima u iznajmljenim prostorima ali i određeni fakulteti, za čije se pokretanje zalažu vinkovačke gradske vlasti.“-rekao je gradonačelnik Bosančić.

Nekadašnja upravna zgrada vinkovačkog PIK-a izgrađena je 1978. godine, a projektirao ju je ugledi arhitekt Duško Rakić kao četverokatnicu s podrumom. Zgrada je u Domovinskom ratu pogođena sa stotinjak projektila, a 1992. godine potpuno izgorjela od pogodaka zapaljivim bombama.

Ispis