Izbornik
heeader image

Grupa lovačkih rogista sa vijećnikom Kepplerom posjetila županiju

  • 13. studenog 2017.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Grupa lovačkih rogista posjetila županiju (1).jpg
Grupa lovačkih rogista posjetila županiju (1).jpg
fullscreen Grupa lovačkih rogista sa vijećnikom Kepplerom posjetila županiju (2).jpg
Grupa lovačkih rogista sa vijećnikom Kepplerom posjetila županiju (2).jpg
fullscreen Grupa lovačkih rogista sa vijećnikom Kepplerom posjetila županiju (3).jpg
Grupa lovačkih rogista sa vijećnikom Kepplerom posjetila županiju (3).jpg
fullscreen Grupa lovačkih rogista sa vijećnikom Kepplerom posjetila županiju (4).jpg
Grupa lovačkih rogista sa vijećnikom Kepplerom posjetila županiju (4).jpg
fullscreen Grupa lovačkih rogista sa vijećnikom Kepplerom posjetila županiju (5).jpg
Grupa lovačkih rogista sa vijećnikom Kepplerom posjetila županiju (5).jpg

Grupa Lovačkih rogista iz Neu-Ulma predvođena dugogodišnjim gradskim vijećnikom Siegfriedom Kepplerom boravila je u četvrodnevnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji, na poziv župana Bože Galića. Ovaj susret je dogovoren za vrijeme boravka župana Galića u Ulmu, u srpnju ove godine.

U okviru ovog posjeta lovci su u četvrtak posjetili Šumarski muzej u Bošnjacima, gdje ih je Antun Leaković proveo kroz muzej te ispričao detaljno o šumarstvu i lovstvu u našoj županiji. U petak su sudjelovali na proslavi Dana Županije u Županji gdje su imali prigodu za razgovor o nastavku vrlo dobre suradnje sa predstvanicima naše županije.

U poslijepodnevnim satima su posjetili franjevači samostan i crkvu sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, gdje im je fra Ivica Jagodić ispričao o razaranjima i šteti koju su pretrpjeli kako Grad Vukovar tako i sama crkva i samostan.

Subota je bila predviđena za koncert u Muzeju Grada Vinkovaca, gdje su gosti u gotovo sat i pol programa izveli mnoga, uglavnom lovačka djela, te detaljno pojasnili signale koje se izvode rogovima tijekom lova, kako bi se u prvom redu povećala sigurnost svih sudionika.

U nedjelju su sudjelovali na svečanom euharistijskom slavlju u središnjoj vinkovačkoj crkvi sv. Euzebija i Poliona u čast sv. Huberta, zaštitinika lovaca, a koju je predvodio mons. Tadija Pranjić.

Inače, ova grupa rogista djeluje neprekidno 63 godine i broji preko 20 članova. Osim velikog broja nastupa u cijeloj Njemačkoj više puta su gostovali u Austriji, Švicarskoj, Mađarskoj, pa čak i u Namibiji. Ovo im je bio prvi posjet Hrvatskoj.

Ispis