Izbornik
heeader image

Državna tajnica Maja Markovčić Kostelac posjetila Vukovarsko-srijemsku županiju

  • 15. veljače 2017.
  • Promet i komunikacije
fullscreen Državna tajnica posjetila Vukovarsko-srijemsku županiju (1).JPG
Državna tajnica posjetila Vukovarsko-srijemsku županiju (1).JPG
fullscreen Državna tajnica posjetila Vukovarsko-srijemsku županiju (2).JPG
Državna tajnica posjetila Vukovarsko-srijemsku županiju (2).JPG
fullscreen Državna tajnica posjetila Vukovarsko-srijemsku županiju (3).JPG
Državna tajnica posjetila Vukovarsko-srijemsku županiju (3).JPG
fullscreen Državna tajnica posjetila Vukovarsko-srijemsku županiju (4).jpg
Državna tajnica posjetila Vukovarsko-srijemsku županiju (4).jpg
fullscreen Državna tajnica posjetila Vukovarsko-srijemsku županiju (5).jpg
Državna tajnica posjetila Vukovarsko-srijemsku županiju (5).jpg

Državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Maja Markovčić Kostelac danas je u radnoj posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Na radnom sastanku u maloj županijskoj vijećnici u Vukovaru, sa županom Božom Galićem, definirani su projekti vezani za razvoj prometne i infrastrukturne mreže u kako u županiji tako i u gradu Vukovaru. Najviše govora bilo je o projektu željezničkog povezivanja Vukovara i Vinkovaca, konkretno, modernizacija i elektrifikacija pruge. Riječ je o projektu koji je procijenjen na 70 milijuna eura, a bio bi financiran kroz europski program Konkurentnost i kohezija.

“On je u vrlo visokom stupnju pripremljenosti i razgovarali smo o tome da u sljedećih tjedan dana očekujemo sve suglasnosti potrebne za ishođenje građevinskih dozvola. Očekujemo da krenemo u realizaciju još ove godine”, istaknula je Markovčić Kostelac.

“Svjesni smo da su ovakvi projekti od vitalnog značaja za Slavoniju, a Vlada je prepoznala nužnost brzog i hitnog razvoja ovog dijela Hrvatske kako bismo zaustavili iseljavanje i stvorili sve pretpostavke da ovaj važan dio naše Domovine razvijamo te radimo na navedenim konkretnim projektima”, rekla je Markovčić Kostelac.

Župan Galić kazao je kako je bilo riječi i o drugim razvojnim projektima za Vukovarsko-srijemsku županiju kao što su projekti o modernizaciji i elektrifikaciji pruge Vukovar - Vinkovci, izgradnji obilaznice Vukovara i Vinkovaca te brzoj cesti Ilok – Lipovac.

„Tražimo da se obnovi željeznička pruga Vinkovci-Zagreb jer je neprihvatljivo da danas vožnja traje gotovo 4 sata, a prije rata je trajala 2 sata i 10 minuta“, rekao je Galić.

Sastanku su, uz državnu tajnicu, nazočili i pomoćnik ministra Josip Bilaver i načelnik Sektora Sven Jesenković.

Ispis
Vrh