Izbornik
heeader image

Doručak s hrvatskih farmi u Vukovaru

  • 13. ožujka 2017.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen Doručak s hrvatskih farmi u Vukovaru (1).jpg
Doručak s hrvatskih farmi u Vukovaru (1).jpg
fullscreen Doručak s hrvatskih farmi u Vukovaru (2).jpg
Doručak s hrvatskih farmi u Vukovaru (2).jpg
fullscreen Doručak s hrvatskih farmi u Vukovaru (3).jpg
Doručak s hrvatskih farmi u Vukovaru (3).jpg
fullscreen Doručak s hrvatskih farmi u Vukovaru (4).jpg
Doručak s hrvatskih farmi u Vukovaru (4).jpg
fullscreen Doručak s hrvatskih farmi u Vukovaru (5).jpg
Doručak s hrvatskih farmi u Vukovaru (5).jpg

Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska poljoprivredna agencija pokrenuli su  projekt Doručak s hrvatskih farmi, koji se provodi u sklopu javne informativne kampanje u cilju edukacija potrošača u Republici Hrvatskoj, kako bi se usmjerili na kupnju domaćih i lokalnih poljoprivrednih proizvoda, proizvedenih na hrvatskim farmama i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Manifestacija je održana u hotelu Lav u Vukovaru, kojoj su sudjelovali proizvođači i prerađivači domaće prehrambene industrije, koji su predstavili svoje proizvode i pokazali što sve Vukovarsko-srijemska županija ima i može ponuditi.

Doručku su nazočili : ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, župan Božo Galić, pomoćnik ministra za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju Krešimir Ivančić, pomoćnik ministra za poljoprivredu i prehrambenu industriju doc.dr.sc. Krunoslav Karalić, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać, ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek, te brojni gosti.

Uz tradicionalne domaće poljoprivredne proizvode s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, na Doručku s hrvatskih farmi, predstavljeni su i posluženi proizvodi specifični za Vukovarsko-srijemsku županiju.

Sustav dobrovoljnog označavanja poljoprivrednih proizvoda predstavio je ravnatelj Barać, rekavši kako je cilj istih, poslati poruku potrošačima o podrijetlu i kvaliteti  hrvatskih poljoprivrednih proizvoda, kako bi se ojačala i zaštitila domaća poljoprivredna proizvodnja.

Ministar Tolušić naglasio je koliko je bitno kupovati hrvatsko jer i na taj način pomažemo u razvoju hrvatske poljoprivrede i gospodarstva te je izjavio: „Vjerujem da velika većina hrvatskih kućanstava konzumira proizvode hrvatskog podrijetla. To su najkvalitetniji proizvodi koji su zdravstveno ispravni, a kupnjom istog se direktno potiče hrvatska poljoprivreda i gospodarstvo, čuvaju se radna mjesta i vodi briga o svojoj državi. Oni su konkurentni, i najpovoljniji u omjeru cijene i kvalitete".

Župan Božo Galić iskazao je potporu domaćim poljoprivrednim proizvođačima rekavši kako mu je želja da na policama trgovačkih lanaca bude što više domaćih proizvoda.

Ispis