Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Dodijeljeno javno priznanje Mladenu Markešiću, voditelju Ureda za međunarodnu suradnju TINTL

  • 05. ožujka 2019.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Dodijeljeno javno priznanje Mladenu Markešiću, voditelju Ureda za međunarodnu suradnju TINTL (1).JPG Dodijeljeno javno priznanje Mladenu Markešiću, voditelju Ureda za međunarodnu suradnju TINTL (1).JPG
Dodijeljeno javno priznanje Mladenu Markešiću, voditelju Ureda za međunarodnu suradnju TINTL (1).JPG
fullscreen Dodijeljeno javno priznanje Mladenu Markešiću, voditelju Ureda za međunarodnu suradnju TINTL (2).jpg Dodijeljeno javno priznanje Mladenu Markešiću, voditelju Ureda za međunarodnu suradnju TINTL (2).jpg
Dodijeljeno javno priznanje Mladenu Markešiću, voditelju Ureda za međunarodnu suradnju TINTL (2).jpg

Na ovogodišnjoj Skupštini Udruge općina u Republici Hrvatskoj, održanoj u Rugvici, dodijeljena je Plaketa – javno priznanje voditelju Ureda za međunarodnu suradnju TINTL Mladenu Markešiću. Odlukom Upravnog odbora Udruge priznanje je dodijeljeno za nesebičan doprinos društvenom, gospodarskom i demografskom razvoju hrvatskog Srijema te očuvanju hrvatske tradicije, specifične kulture i baštine domovine Hrvatske.

Dugogodišnji voditelj Ureda TINTL, koji objedinjuje međuopćinsku suradnju općina Lovas, Tovarnik, Tompojevci i Stari Jankovci te Grada Iloka, izradom i realizacijom brojnih projekata u sferi gospodarstva, napose poljoprivrede, komunalne i društvene infrastrukture, kulture i športa, značajno je doprinio svekolikom razvoju područja. Uspješni tim mladih ljudi, na čelu s Markešićem, samo u 2018. godini prijavio je 142 projekta ukupne vrijednosti 178 milijuna kuna. Bespovratna ugovorena sredstva tijekom 2018. iznosila su 28 milijuna kuna, a ugovoreno je ukupno 63 projekta. S kvalitetnim radom Ured za međunarodnu suradnju TINTL nastavio je i u 2019. godini.

Djelovanje Ureda TINTL najviše je usmjereno na izradu i provedbu projekata financiranih iz fondova EU, ali je također fokus usmjeren i na međuopćinsku suradnju i rješavanje svih problema i poteškoća koji nastaju na razinama jedinica lokalne samouprave.

Dodjeli Plakete nazočili su, pored brojnih čelnika jedinica lokalne samouprave s područja Republike Hrvatske, i premijer Andrej Plenković te ministri u Vladi RH Lovro Kuščević i Zdravko Marić.

Ispis
Vrh