Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Dodijeljene 27. Nagrade hrvatskog glumišta

  • 24. studenog 2019.
  • Turizam i kultura
fullscreen Dodijeljene 27. Nagrade hrvatskog glumišta (1).jpg Dodijeljene 27. Nagrade hrvatskog glumišta (1).jpg
Dodijeljene 27. Nagrade hrvatskog glumišta (1).jpg
fullscreen Dodijeljene 27. Nagrade hrvatskog glumišta (2).jpg Dodijeljene 27. Nagrade hrvatskog glumišta (2).jpg
Dodijeljene 27. Nagrade hrvatskog glumišta (2).jpg
fullscreen Dodijeljene 27. Nagrade hrvatskog glumišta (3).jpg Dodijeljene 27. Nagrade hrvatskog glumišta (3).jpg
Dodijeljene 27. Nagrade hrvatskog glumišta (3).jpg
fullscreen Dodijeljene 27. Nagrade hrvatskog glumišta (4).jpg Dodijeljene 27. Nagrade hrvatskog glumišta (4).jpg
Dodijeljene 27. Nagrade hrvatskog glumišta (4).jpg
fullscreen Dodijeljene 27. Nagrade hrvatskog glumišta (5).jpg Dodijeljene 27. Nagrade hrvatskog glumišta (5).jpg
Dodijeljene 27. Nagrade hrvatskog glumišta (5).jpg
fullscreen Dodijeljene 27. Nagrade hrvatskog glumišta (6).jpg Dodijeljene 27. Nagrade hrvatskog glumišta (6).jpg
Dodijeljene 27. Nagrade hrvatskog glumišta (6).jpg

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu dodijeljene su 27. Nagrade hrvatskog glumišta koje dodjeljuje Hrvatsko društvo dramskih umjetnika.

Nagrade Hrvatskoga glumišta, odnosno naši kazališni „Oskari“, za kazališne djelatnike imaju poseban značaj jer dolaze od struke - Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Tako su nagrade dodijeljene: Krunoslavu Šariću za svekoliko umjetničko djelovanje u kategoriji drame, a Nikši Berezi uručena je nagrada za svekoliko umjetničko djelovanje u operi. Za izniman doprinos kazališnoj umjetnosti nagrađen je ansambl i autorski tim predstave "Fleks" u režiji Ivana Penovića. Posebno priznanje otišlo je u ruke glumcu i redatelju Zlatku Vitezu, voditelju Glumačke družine Histrion povodom 50. obljetnice njegovog umjetničkog djelovanja, dok je posebno priznanje Hrvatskog društva profesionalnih baletnih umjetnika dobila baletna umjetnica Sonja Kastl.

Za nas posebno značajne - Nagradu hrvatskog glumišta za najbolji dramski tekst dobila je Ana Marija Veselčić, rođena Vinkovčanka sa splitskom adresom, koja je u nagrađenoj drami „Domaši“ javno progovorila o odrastanju u domu za nezbrinutu djecu, dok je Matea Marušić iz vinkovačkog Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ dobila nagradu hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u kategoriji drama – za ulogu Laure Wingfield u „Staklenoj menažeriji“ Tennesseeja Williamsa, u režiji Dražena Ferenčine.

Dodijeljene su brojne nagrade i u drugim kategorijama a program su upotpunili voditeljski par Bojana Gregurić Vejzović i Slavko Sobin, te plesači ADU-a i glazbenici poput Ivane Kindl i Marka Tolje.

Svečanom programu i dodjeli nagrada nazočila je pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Marija Budimir.

Ispis
Vrh