Izbornik
heeader image

DANUrB partnerski sastanak u Budimpešti

  • 22. studenog 2018.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen DANUrB partnerski sastanak u Budimpešti (1).jpg
DANUrB partnerski sastanak u Budimpešti (1).jpg
fullscreen DANUrB partnerski sastanak u Budimpešti (2).jpg
DANUrB partnerski sastanak u Budimpešti (2).jpg
fullscreen DANUrB partnerski sastanak u Budimpešti (3).jpg
DANUrB partnerski sastanak u Budimpešti (3).jpg

Na Sveučilištu za tehnologiju i ekonomiju u Budimpešti održan je sastanak hrvatskih i mađarskih partnera na projektu DANUrB - DANube Urban Brand. Projektne aktivnosti su na samom vrhuncu budući da projekt uskoro ulazi u zadnji period provedbe. Partneri su između ostalog razgovarali i o organizaciji međunarodnog eventa koji će se održati u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kao pokazatelj uspješne međunarodne suradnje zemalja povezanih Dunavom.

Ispred Vukovarsko srijemske županije na sastanku su sudjelovale viša savjetnica za gospodarstvo i regionalni razvoj Helena Valentić i voditeljica odsjeka za turizam Ana Lovrenščak.

Projekt DANUrB je prijavljen na 1. Poziv Transnacionalnog Programa Dunav, a ukupna vrijednost projekta je 2,7 milijuna eura. Vukovarsko-srijemska županija kao partner sudjeluje zajedno s još 19 projektnih partnera i 20 pridruženih partnera, među kojima je vodeći partner Sveučilište tehnologije i ekonomije iz Budimpešte (BME),  jedno od vodećih znanstvenih ustanova u Mađarskoj i u Europi, te još 6 sveučilišta, 6 nacionalnih instituta i nevladinih organizacija, 8 turističkih poduzetnika i organizacija, 18 regionalnih i lokalnih samouprava (među njima i Vukovarsko-srijemska županija) iz 7 država.

Informacije o projektu se mogu naći na službenoj internetskoj stranici projekta DANUrB:(http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/danurb)

kao i na društvenim mrežama – Facebooku (https://www.facebook.com/DANubeUrbanBrand) 

Instagramu (https://www.instagram.com/danubeurbanbrand) i

Twitteru (https://twitter.com/DANubeUrbanBrand). 

Ispis