Izbornik
heeader image

Dani Općine Tovarnik

  • 13. lipnja 2011.
  • Obrazovanje

U Tovarniku su od 10.-13.lipnja obilježeni Dani Općine Tovarnik kroz bogat kulturno-umjetnički program, te niz popratnih manifestacija.

Načelnik općine Tovarnik Jakob Asić je pozdravio sve vijećnike, suradnike i stanovnike svoje općine, kao i predstavnike vukovarsko-srijemske županije, a poseban pozdrav uputio je općini Punat, te je izrazio svoje zadovoljstvo vezano uz rad općine , rad udruga, rad na sportskom planu te uređenju okućnica. Također je spomenuo da je općina na pragu početka radova kanalizacije.

Gostima se obratio i zamjenik župana Željko Cirba, koji je posebno obratio pažnju na EU, te razvoj i napredak na području općine Tovarnik. Istaknuo je važnosti kvalitete obavljenih radova, te spomenuo činjenicu da općina ima najmanju stopu nezaposlenosti na našem području, što je za pohvalu.

Donačelnik općine Punat gospodin Gordan Franolić, obratio se svim nazočnim, te je istaknuo kako se 2010. između naših dviju općina razvila suradnja, zajedništvo i prijateljstvo, koje će doprinjeti obostranom razvoju kroz međusobne posjete i razmjene iskustva.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, uz gore navedene, nazočili su i predstojnik Ureda župana Marinko Beljo, dopredsjednik općinskog vijeća općine Punat Milenko Tomić, gradonačelnik grada Otoka Josip Šarić, gradonačelnik grada Iloka Miroslav Janjić i drugi uzvanici.

U Hrvatskom domu u Ilača održala se večer folklora, gdje su svoj nastup održati KUD „Matija Gubec“ Ilača, KUD „A.G. Matoš“ Tovarnik i KUD „Josip Torbar“ Krašić.

U nedjelju je održana sveta misa, poslije koje su se položeni vijenci kod križa Domovinske zahvalnosti, u Tovarniku i Ilači.

U ime Vukovarsko-srijemske županije vijence su položili zamjenik župana Željko Cirba i predstojnik Ureda župana Marinko Beljo.

Ispis
Vrh