Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Članovi Crvenog križa i Mješovitog zbora iz Emmendingena posjetili Vukovar

  • 22. svibnja 2009.
  • Ostalo, Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Članovi Crvenog križa i Mješovitog zbora iz Emmendingena posjetili Vukovar (1).jpg Članovi Crvenog križa i Mješovitog zbora iz Emmendingena posjetili Vukovar (1).jpg
Članovi Crvenog križa i Mješovitog zbora iz Emmendingena posjetili Vukovar (1).jpg
fullscreen Članovi Crvenog križa i Mješovitog zbora iz Emmendingena posjetili Vukovar (2).jpg Članovi Crvenog križa i Mješovitog zbora iz Emmendingena posjetili Vukovar (2).jpg
Članovi Crvenog križa i Mješovitog zbora iz Emmendingena posjetili Vukovar (2).jpg

U Palači Srijem u Vukovaru, u ime župana Bože Galića, zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Željko Cirba, primio je danas predstavnike Crvenog križa Okruga Emmendingen i članove Mješovitog zbora „Eintracht“ iz njemačkog grada Kenzingena.

Tijekom Domovinskog rata Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci ostvarilo je dobru suradnju sa Crvenim križem  tog njemačkog okruga koji su u najtežim danima zbrinuli brojnu djecu s našeg područja, i dovozili brojne humanitarne pomoći kako u Vinkovce, tako i Vukovar i Ilok, kada je to bilo moguće.

Ta suradnja se prošila i na druga područja te su članovi Mješovitog zbora „Eintracht“ iz njemačkog grada Kenzingena,  posjetili našu županiju kako bi se upoznali s poviješću ali i održali koncert.

Zamjenik župana Željko Cirba, zahvalio se gostima na dosadašnjoj suradnji i svim oblicima donacija kojima su pomagali te najavio kako će se dobra suradnja nastaviti i dalje.

Članove zbora predvodio je predsjednik Bernhard Leibecke sa predstavnikom Crvenog križa Okruga Emmendingena Rudijem Nadlerom, koji je i pokretao sve humanitarne akcije, a u njihovoj pratnji bio je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci Zvonko Domaćinović.

Ispis
Vrh