Izbornik
heeader image

Četvrti sastanak Vlade Republike Hrvatske sa županima

  • 04. srpnja 2018.
  • Ured župana
fullscreen Četvrti sastanak Vlade RH sa županima (1).jpg
Četvrti sastanak Vlade RH sa županima (1).jpg
fullscreen Četvrti sastanak Vlade RH sa županima (2).jpg
Četvrti sastanak Vlade RH sa županima (2).jpg
fullscreen Četvrti sastanak Vlade RH sa županima (3).jpg
Četvrti sastanak Vlade RH sa županima (3).jpg
fullscreen Četvrti sastanak Vlade RH sa županima (4).jpg
Četvrti sastanak Vlade RH sa županima (4).jpg

Četvrti sastanak Vlade Republike Hrvatske sa županima, prestavnicima Udruga gradova i Udruga općina te predsjednikom Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskom saboru održava se danas u Varaždinu.

Na sastanku na kojem sudjeluje i župan Božo Galić, razgovara se o izmjenama i dopunama Zakona o sustavu državne uprave, prijedlozima za unapređenje financijskih sustava Županijskih uprava za ceste, novim instrumentima i mehanizmima za jačanje regionalne i teritorijalne suradnje te za bolju iskorištenost sredstava iz EU fondova i drugih izvora financiranja, informaciji o višegodišnjem financijskom okviru 2021.-2028. i ostalim temama.

Župan Galić je u svom obraćanju istaknuo dobru suradnju s Vladom RH, te dodao kako od ministra Tolušića očekuje nastavak potpore u poljoprivredi ali i  podršku u raspolaganju šumskom masom, sukladno Deklaraciji o raspolaganju šumskim resursima koja je usvojena na sjednici Županijske skupštine 08.veljače 2018. godine. Naveo je  kako usvojena Strategija razvoja VSŽ te kako od ministrice Žalac očekuje realizaciju naših strateških projekata kao i potpisivanje razvojnog Sporazuma između slavonskih županija i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Predlaže poseban Operativni program za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Od ministra Marića očekuje  posebnu poreznu politiku koja bi olakšala razvoju gospodarstva. U narednom periodu očekuje realizaciju važnih projekata te od ministra Olega Butkovića očekuje još intenzivniju suradnju, spomenuvši neke od njih kao što su: završetak obnove željezničke pruge Vinkovci - Zagreb, Vukovar-Vinkovci, Srijemske granične transverzale dionica Ilok - Lipovac, dovršetak gradnje cestovnog i željezničkog  koridora  Vc, kao i ulaganje u Zračnu luku Osijek zbog razvoja gospodarstva i turizma na istoku Hrvatske.

Ispis
Vrh