Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju

  • 16. travnja 2019.
  • Turizam i kultura
fullscreen Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju (1).jpg Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju (1).jpg
Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju (1).jpg
fullscreen Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju (2).jpg Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju (2).jpg
Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju (2).jpg
fullscreen Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju (3).jpg Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju (3).jpg
Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju (3).jpg
fullscreen Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju (4).jpg Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju (4).jpg
Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju (4).jpg
fullscreen Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju (5).jpg Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju (5).jpg
Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju (5).jpg
fullscreen Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju (6).jpg Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju (6).jpg
Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju (6).jpg
fullscreen Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju (7).jpg Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju (7).jpg
Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju (7).jpg

Hologrami i proširena stvarnost, dvorciEltz i Odescalchi, priča o Orionu u Vinkovcima, vožnja Dunavom i hrastove šume, promatranje ptica u Nijemcima,posjet Starom podrumu i obiteljskim vinarijama na Iločkoj vinskoj cesti i najfinija hrana na svijetu – najistočnija hrvatska županija novi je proljetni hot spot.

Nobelovac Lavoslav Ružička od sada dočekuje goste u rodnoj kući u Vukovaru, ban Josip Šokčević u Gradskom muzeju u Vinkovcima, a kralj Nikola Iločki u Kuriji Brnjaković. I to je moguće zahvaljujući hologramima koji prvi puta u Hrvatskoj oživljavaju povijesne osobe. Ovo nije jedina novost u Srijemu i Slavoniji. Novi vizualni identitet u zlatnoj boji koja je oduvijek simbolizirala istok Hrvatske, modernim pristupom povezuje sve turističke zajednice na području Vukovarsko-srijemske županije.

„Zlatna boja sunca, klasja, kukuruza, suncokreta, grožđa uhvaćenog u čaši, lišća, nošnji i dukata, uz inspiraciju djelima Vinkovčanina Alberta Kinerta, jednog od najvećih hrvatskih ilustratora i grafičara rezultirali su novim vizualnim identitetom.Vukovarsko-srijemska županija postaje turistički brend pod nazivom Srijem i Slavonija i sloganom „Protkani zlatom“, istaknula je direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak  na prezentaciji turističke ponude u zagrebačkom Muzeju Mimara.

#osamtisućaljepota

Hologrami, proširena stvarnost i novi vizualni identitet dio su aktivnosti turističkog projekta Virtualni i kulturni turizam ViCTour, sufinanciranog sredstvima Interreg IPA programa  Hrvatska – Srbija 2014. - 2020. Od 920 tisuća eura ukupne vrijednosti, Vukovarsko-srijemska županija, kao nositelj projekta, sudjeluje s 280 tisuća eura.

Na proljetnom druženju u Zagrebu, predstavljena je raskoš srijemskog stola, a ukusne delicije u Zagreb su stigle iz iločkog hotela Dunav, koji je prvi u Slavoniji dobio Michelinovu preporuku. Ovoga puta spojili su tradicionalno i moderno i lokalne namirnice pripremili na malo drugačiji način u fingerfood varijanti.

„Uz nezaobilaznu kuhanu šunku i pečene kobasice, kulen, kulenovuseku i slaninu te polutvrde sireve, poslužili smo šarene roladices paštetom od riječne ribe, špinatom i krem sirom, a pripremili smo i pogačice sa sirom i čvarcima, masnu pogaču, kanapee s kosanom masti... Za desert smo servirali šarene kolačiće i tradicionalne šnenoklekako su ih pripremalenaše bake, poslužene na moderan način“, kazala je vlasnica hotela Dunav u Iloku Željka Kovčalija.

Iz Iloka su stigle i mirisne jagode i vrhunska vina - Buhačev Rose i Merlot, Graševina i ChardonnayPrincipovacIločkih podruma, Traminac PZ Trs i Zeleni silvanac Ivana Čobankovića.

Moderna ponuda u kombinaciji s bogatom tradicijom, kulturnom baštinom i atraktivnom prirodom te poznata gostoljubivost, vrhunska vina i hrana i čak osam tisuća godina života na ovom prostorus inovativnim sloganom #osamtisućaljepota, razlog su više da ovog proljeća posjetite Srijem i Slavoniju i doživite najmanje #osamtisućaosmijeha.

Ispis
Vrh