Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

81.sjednica Županijskog poglavarstva

  • 17. ožujka 2009.
  • Ostalo
fullscreen 81.sjednica Županijskog poglavarstva 81.sjednica Županijskog poglavarstva
81.sjednica Županijskog poglavarstva

Vukovar - U maloj županijskog vijećnici, danas u Palači Srijem, održana je 81. sjednica Županijskog poglavarstva u aktualnom sazivu.

Današnju sjednicu otvorilo je Razmatranje Godišnjeg izvještaja rada obrane od tuče za Vukovarsko-srijemsku županiju u 2008. god. Prilikom obrazlaganja podnesenog materijala izvjestitelj Velimir Osman, načelnik Odjela za obranu od tuče DHMZ, izjavio je da je gledajući u cjelini situacija na području naše županije relativno uspješna, te da pripreme za ovu godinu idu ustaljenim tijekom. Izvješće je jednoglasno usvojeno.

Pročelnik Regionalnog ureda Vukovar Uprave za područja posebne državne skrbi Ante Drmić, izvjestio je Poglavarstvo o povratku, stambenom zbrinjavanju, uknjižbi i prodaji stambenog fonda u vlasništvu RH za 2008.god. Rekao je kako se na nivou županije vratilo 71% stanovništva, a još ima 584 osobe u statusu prognanika, svi sa područja Grada Vukovara, koji čekaju završetak obnove stambenih jedinica. Po njegovim riječima može se reći da je povratak završio.

Direktorica Plinare istočne Slavonije Marija Ratkić izrazila je zadovoljstvo poslovanjem PIS-a u protekloj godini. Zabilježen je rast prodaje plina od 13,6%. PIS ima dobro preventivno djelovanje, te tijekom protekle godine nije zabilježeno niti jedno trovanje sa plinom (preventivni pregledi se obavljaju dva puta godišnje, u proljeće i jesen).

Od ostalih točaka izdvojimo prihvaćanje izvješća o radu, te plana rada Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima, te Odluke o investicijskom održavanju školskog prostora, opreme, nastavnih sredstava i pomagala za osnovne i srednje škole, te učeničkog doma.

Ispis
Vrh