Izbornik
heeader image

8. Susreti dramskih amatera Vukovarsko-srijemske županije i 23. Smotra kazališnog stvaralaštva Retkovci 2011

  • 29. siječnja 2011.
  • Obrazovanje

Zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Mato Golubičić svečano je danas u Domu kulture u Retkovcima otvoreno 8. Susrete dramskih amatera Vukovarsko-srijemske županije i 23. Smotru kazališnog stvaralaštva Retkovci 2011. u organizaciji kazališta ''Mika Živković'' iz Retkovaca.

Prije samog svečanog otvaranje posjetitelji su mogli vidjeti izložbu Andrije Matijevića iz Županje. U samom uvodu svečanog otvorenja nazočnima se obratio umjetnički ravnatelj kazališta Marko Sabljaković, a pozdravni govor uputio je načelnik Općine Ivankovo Branko Galić.

Nakon otvorenja uslijedila je premijera djela Thomasa Brandona "Čarlijeva tetka", kazališta ''Mika Živković'' iz Retkovaca, kojega su adaptirali i prilogodili Cvetin Aničić i Andrijana Dinka Raguž, koja potpisuje i režiju ove predstave.

Osmi Susreti dramskih amatera Vukovarsko-srijemske županije i 23. Smotra kazališnog stvaralaštva Retkovci 2011. traje sve do 19. veljače kad će biti podijeljene nagrade najuspješnijima, prema ocjeni prosudbenog povjerenstva u sastavu: doc. art. Mira Perić-Kraljik, prvakinja drame HNK Osijek, predsjednica povjerenstva, Ivana Petričević i glumac Željko Mandić.

I ove godine na Susretima sudjeluju glumci amaterskih kazališta i dramskih skupina iz cijele Slavonije. U programu, koji traje do 19.veljače, publika će moći vidjeti 22 kazališna komada, a tu su i izložbe slika i ručnih radova.

Ispis
Vrh