Izbornik
heeader image

7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja

  • 13. travnja 2010.
  • Zdravstvo i socijalna skrb, Turizam i kultura
fullscreen 7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja (1).jpg
7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja (1).jpg
fullscreen 7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja (2).jpg
7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja (2).jpg
fullscreen 7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja (3).jpg
7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja (3).jpg
fullscreen 7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja (4).jpg
7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja (4).jpg
fullscreen 7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja (5).jpg
7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja (5).jpg
fullscreen 7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja (6).jpg
7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja (6).jpg
fullscreen 7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja (7).jpg
7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja (7).jpg
fullscreen 7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja (8).jpg
7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja (8).jpg
fullscreen 7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja (9).jpg
7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja (9).jpg

U Dubrovniku je od 9.- 11. travnja 2010. godine u hotelu Valamar Lacroma Resort na Babinom Kuku održan 7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja. Manifestacija je upriličena sedmi put, a okupila je izlagače, stručnjake, pokrovitelje i enuzijaste, s ciljem da se pokuša predstaviti barem djelić ekoloških i tradicijskih proizvoda i ponude kojim se naša zemlja ima podičiti.

Temeljni ciljevi i aktivnosti Mediteranskog sajma su podizanje svijesti o zdravoj prehrani, ekološkim standardima, održivom razvoju, ravnoteži prirode gospodarstva i čovjeka, kroz izobrazbu putem predavanja, radionica, okruglih stolova, te vrednovati komparativne prednosti koje otvaraju mogućnost za napredak proizvodnje vrhunske prirodne hrane i ljekovitog bilja, te stvarati preduvjete kako bi Hrvatska bila jedna od vodilja eko gospodarstva u regiji sa visokim izvoznim potencijalom.

U organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskoga prostora na sajmu se predstavila i Vukovarsko-srijemska županija i to sa 10 izlagača. Tako su se na Sajmu mogli vidjeti i kušati biseri Slavonije poput slavonskog kulina, slanine, čvaraka, sira, slavonske šljivovice, meda, kao i rukotvorine poput šlinge, ručno izrađenih tradicijskih proizvoda od drveta, oslikane boce i zlatovez.

Sajam je bio izložbeno-prodajnog karaktera, ali je na programu bilo i niz edukativnih okruglih stolova, predavanja, prezentacija te atraktivnih kulturno-zabavnih i gastronomskih pratećih sadržaja.

Ispis