Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

6. Međunarodni sajam kobasica „S klobasicom u EU“

  • 04. ožujka 2018.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

U organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu proizvođači suhomesnatih proizvoda, sira i pekmeza predstavili su se na 6. Međunarodnom sajmu kobasica „S klobasicom  u EU“.

Sajam je zamišljen kao događaj koji promovira proizvodnju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda, te tvrtki udruga i institucija koje podržavaju proizvodnju i plasman kobasica za tržište. U središtu mjesta, u sportskoj dvorani i mjesnom trgu, uređen je „grad od kobasica“u kojem se održao sajam, uz popratne izložbe,natjecanja, zabavni program i gastronomska događanja u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu u pripremiti od kobasica.

U sklopu manifestacije već šestu godinu zaredom komisija sastavljena od najboljih senzornih analitičara iz zemlje i inozemstva izabrala je najbolje kobasice iz RH i regije u nekoliko kategorija. U kategoriji Slavonske kobasice  zlatnu medalju osvojili su: OPG Dragan Modic iz Bošnjaka i OPG Andrija Čuha iz Soljana. Srebrnu medalju osvojio je OPG Ferbežar iz Otoka i Mesnica As iz Županje. U kategoriji Kulenove seke OPG Ferbežar iz Otoka osvojio je srebrnu medalju.

Svima čestitamo na osvojenim medaljama i želimo da i dalje nastave raditi tako i još bolje. Uz Sajmeni dio organizatori su pripremili i bogat zabavni program.

Ispis
Vrh