Izbornik
heeader image

4. Razvojni forum u okviru procesa izrade Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine

  • 04. prosinca 2018.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen 4. Razvojni forum (1).jpg
4. Razvojni forum (1).jpg
fullscreen 4. Razvojni forum (2).jpg
4. Razvojni forum (2).jpg
fullscreen 4. Razvojni forum (3).JPG
4. Razvojni forum (3).JPG

U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU u Zaprešiću je održan 4. Razvojni forum u okviru procesa izrade Nacionalne razvojne strategije 2030.

Razvojni forum je pozdravnim govorom otvorio državni tajnik g. Velimir Žunac, uz uvodne govore župana Zagrebačke županije, g. Stjepana Kožića i gradonačelnika Zaprešića, g. Željka Turka.
Sudionicima Razvojnog foruma, predstavnicima županija i regionalnih koordinatora, su predstavljene dosadašnje aktivnosti i rezultati I. i Ii. faze procesa izrade NRS 2030 te prijedlozi kriterija i metodologije odabira funkcionalnih regija u Hrvatskoj, kao i daljnja dinamika izrade NRS 2030.

Gospodin Somik V. Lall, voditelj tima Svjetske banke za teritorijalni razvoj je predstavio i analizirao globalne trendove teritorijalnoga razvoja, uz ključne preporuke i smjernice za RH.
Sudionici su pozvani da svojim uključivanjem sudjeluju u stvaranju Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine. Cilj razvojnog foruma je potaknuti razmjenu mišljenja i stavova o budućem razvoju Republike Hrvatske i dugoročnim vizijama razvoja županija, kako bi se što bolje identificirala razvojna pitanja i potencijali države, kao i strateški razvojni projekti županija. Nacionalnom razvojnom strategijom Republike Hrvatske do 2030. godine odredit će se razvojni smjerovi i strateški ciljevi, koji će se detaljno razraditi u kratkoročnim i srednjoročnim nacionalnim planovima i planovima razvoja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Na Razvojnom forumu ispred Vukovarsko-srijemske županije, Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj, prisustvovale su pročelnica Zrinka Čobanković i Helena Valentić, viša savjetnica, a ispred RA VSŽ  Vedrana Džoić, voditeljica odjela za regionalni razvoj i strateško planiranje.

Ispis
Vrh