Izbornik
heeader image

30. Večernjakova kulenijada

  • 14. srpnja 2010.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen 30. Večernjakova kulenijada (1).jpg
30. Večernjakova kulenijada (1).jpg
fullscreen 30. Večernjakova kulenijada (2).jpg
30. Večernjakova kulenijada (2).jpg
fullscreen 30. Večernjakova kulenijada (3).jpg
30. Večernjakova kulenijada (3).jpg

Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskoga prostora Vukovarsko-srijemske županije, Udruga proizvođača Slavonski domaći kulen-kulin i Centar za kulen – kulin d.o.o. i ove godine organiziraju 30. po redu

Večernjakovu kulenijadu 

Kulenijada okuplja ponajbolje proizvođače kulena iz cijele Slavonije, Baranje i Srijema i svjedoči da proizvodnja kulena jača iz godine u godinu.

30. Večernjakova kulenijada održat će se 16. srpnja 2010. s početkom u 20,30 sati u hotelu Admiral u Vinkovcima na kojoj će nazočni moći kušati 20-tak najbolje ocijenjenih kulenova, te druga tipična slavonska jela i pića. Također, prestavit će se i prijedlog zaštite kulena na nacionalnoj i euopskoj razini, pe predočit dijagram tijeka proizvodnje i sljedivosti slavonskoga domaćeg kulena.

Dostava, analiza i ocjenjivanje kulenova bit će u četvrtak 15. srpnja 2010. godine sa slijedećim tijekom:

         - prijem kulenova  u Zelenom separeu hotela Admiral        7,00 - 9,00 h 

         - priprema za analizu na trihinelu

            i predaja u Veterinarski zavod u Vinkovcima                   do 9,30 h

         - analize u Veterinarskom zavodu i dostava rezultata         9,30 – 12,00 h

         - ocjenjivanje u Zelenom separeu hotela Admiral              od 12,30 h

Peteročlani ocjenjivački sud koji čine dr. Danijel Karolyi, dr. Đuro Senčić, dr. Mario Škrivanko, Josip Šumanovac i Ivica Ljubek pregledat će i ocijenit izgled, miris, karakteristike i kvalitetu svih prijavljenih kulena. Svi proizvođači s ocjenjenim kulenovima dobit će plaketu i medalju, a pobjednik šampionski pehar.

Na ovogodišnjoj Večernjakovoj kulenijadi bit će ocjenjivani samo kulenovi legalnih proizvođača i onih u postupku legalizacije tj. onih koji su uložili značajan kapital u dostizanje sigurnosti hrane, u poštivanje sljedivosti proizvodnje i na kocu u postizanje standarda kojima kao zemlja težimo.

Ispis
Vrh