Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

18. izbor najuzornije hrvatske seoske žene

  • 14. listopada 2017.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen 18. izbor najuzornije hrvatske seoske žene (1).jpg 18. izbor najuzornije hrvatske seoske žene (1).jpg
18. izbor najuzornije hrvatske seoske žene (1).jpg
fullscreen 18. izbor najuzornije hrvatske seoske žene (2).jpg 18. izbor najuzornije hrvatske seoske žene (2).jpg
18. izbor najuzornije hrvatske seoske žene (2).jpg
fullscreen 18. izbor najuzornije hrvatske seoske žene (3).jpg 18. izbor najuzornije hrvatske seoske žene (3).jpg
18. izbor najuzornije hrvatske seoske žene (3).jpg

U organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu, Županija Vukovarsko-srijemska sudjelovala je na manifestaciji „Izboru najuzornije hrvatske seoske žene“ koji se održao danas u Karlovcu s obzirom da je prošlogodišnjapobjednica Karlovčanka Tamara Krklec Čvangić iz Brodarca.

Biralo se između 14 kandidatkinja iz deset županija i Grada Zagreba. Za prvu pratilju najuzornije seoske žene izabrana je Anita Nekić iz Čaglina, Požeško slavonske županije, za drugu pratilju Ljubica Guštin iz Ozlja predstavnica Karlovačke županije. Pobjednicom, najuzornijom hrvatskom seoskom 2017. godine, proglašena je Renata Bedeković iz Jakuševca, Zagrebačke županije, koja će slijedeće godine biti i domaćin izbora. Uz brojne nagrade koje su natjecateljice i finalistice izbora primile od organizatora, domaćina i pokrovitelja, pobjednici je osiguran i put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

Predstavnica Vukovarsko-srijemske županije bila je Kata Nedoklan iz Cerića. Na svom štandu prezentirala je sve svoje proizvode  i proizvode svog OPG-a, najbolja jela i slastice, zimnicu, ručni rad i hobije te društveni rad u zajednici.

Na izboru, Udruga uzornih hrvatskih seoskih žena dodijelila joj je priznanje za najoriginalniju frizuru. Izbor u organizaciji udruge „Uzorne hrvatske žene„ promiče vrijednosti i važnosti žena u ruralnim područjima kako bi se u njima očuvale i podignule vrijednosti života, te obitelji i kulturne baštine.

Ispred Vukovarsko - srijemske županije manifestaciji je nazočila Ljubica Klobučić-Grgas iz UO za poljoprivredu i infrastrukturu.

Ispis
Vrh