Izbornik
heeader image

11. stočarska izložba Drenovci 2009.

  • 22. rujna 2009.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

Tako će u edukativnom dijelu biti organizirani Stručni skupovi, i to u četvrtak 08. listopada za kozare, ovčare, konjogojce i govedare, a za svinjogojce,  u petak 09. listopada. Svi edukacijski skupovi bit će održani u Domu mladeži u Drenovcima., a izvršni organizator im je Udruga mladih Općine Drenovci.

Prezentacijski dio izložbe bit će smotra, predvođenje, ocjenjivanje i nagrađivanje najboljih grla stoke za sve pasmine i kategorije. Prezentacijski dio bit će i mjesto stjecanja saznanja o mogućnostima uzgoja kvalitetnih rasplodnih grla većih genetskih potencijala, te razmjene iskustava i razvijanja natjecateljskoga duha.

Zabavni dio ovaj puta nudit će sadržaje i za stočare, ali i za sve one koji vole seoski prostor. Tako će se tijekom manifestacije „Konji vrani“ sudionici iz konjogojskih udruga natjecati u vožnji dvoprega (u šokačkim kolima) i teklićkom jahanju. Bit će upriličena i Drugu izložba sireva. Ovaj puta pored sireva iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije bit će izloženi, te za kušanje i kupnju ponuđeni i sirevi gostiju iz Tuzlanskoga kantona, a sve u okviru započete prekogranične suradnje. Bit će izloženo i više vrsta meda. Organizirano će biti i jahanje poni konji za mladež. Vjerujemo da će 1. Izložba traktora oldtimera i demonstracija rada kovača, užara, i drugih obrtnika pobuditi interes posjetitelja te cijelu manifestaciju učiniti rado posjećenom.

Više informacija o svemu možete dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskoga prostora.

Ispis