Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Poziv za Izbor „Najuzornije seoske žene Vukovarsko-srijemske županije “

  • 27. ožujka 2017.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

Ovim projektom želi se pripomoć promociji i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji, kulturne  baštine, ali i želji za uključivanjem Hrvatske u međunarodni izbor povodom Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15. listopada u Švicarskoj.

Ako ste žena koja živi na selu ili u prigradskom naselju i bavite se poljoprivredom, čuvate tradiciju, aktivne ste i svestrane u svojim sredinama prijavite se za  Izbor najuzornije seoske žene Vukovarsko-srijemske županije.

Najuzornija seoska žena mora biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. Važno je naglasiti i kako se na natjecanje ne mogu prijaviti kandidatkinje koje su već sudjelovale na izboru.

Prijaviti se može sama žena, ali ju može prijaviti i netko drugi uz njezinu suglasnost.

Prijave poslati do 26. travnja 2017. na adresu:

UPRAVNI ODJEL ZA POLJOPRIVREDU I INFRASTRUKTURU

za  Izbor najuzornije seoske žene Vukovarsko-srijemske županije

Glagoljaška 27/I, 32100 Vinkovci

i e-mail: ljubica.klobucic-grgas@vusz.hr

 

U slučaju da se prijave do tri žene iz Vukovarsko-srijemske županije, neće se održati županijski izbor nego će županijske predstavnice sudjelovati direktno na Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu.

U slučaju da se prijavi četiri do osam žena, Povjerenstvo za provedbu Izbora „Najuzornije seoske žene Vukovarsko-srijemske županije“ posjetiti će sve prijavljene kandidatkinje i ocijeniti uređenost gospodarstva i kućanstva, gostoljubivost te proizvode kandidatkinja , te nakon toga izabrati Najuzorniju seosku ženu Vukovarsko-srijemske županije, te  prvu i drugu pratilju za 2017. godinu koje će se predstaviti na Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu.

Ovogodišnji izbor za NAJUZORNIJU HRVATSKU SEOSKU ŽENU održati će se u Karlovcu 14.10.2017., jer je prošlogodišnja pobjednica Izbora „Najuzornije hrvatske seoske žene“ TAMARA KRKLEC ČVANGIĆ iz Karlovačke županije.

 

Pozivni dokumenti

  Poziv na Izbor27. ožujka 2017. 40,04 KB
  Prijava na Izbor27. ožujka 2017. 53,83 KB
Vrh